Apply for Visa

"*" indikerer påkrævede felter

DD slash MM slash YYYY

Hvad koster et visum til Kenya (pris) ?

19th juli 2024

by admin

Kenya er det mest besøgte land i Østafrika. Hvert eneste år tager tusindvis af danskere afsted til Kenya, for at opleve dette smukke østafrikanske land. Om det er for at tage på Safari eller solferie på kysten, så er der noget til enhver smag. Kenya har indført et elektronisk visum system, og prisen for et visum til Kenya på denne side er 99 USD, som i skrivende stund er omkring 600 DKK alt efter hvad dollar kursen er.

Du ansøger om et elektronisk visum her.

Hvor hurtigt får jeg mit visum

Gennemsnitligt bliver de fleste visum til Kenya godkendt indenfor 24-48 timer. Dog anbefales det at du ansøger 1 uge i forvejen. Årsagen er at du i forbindelse med din visumansøgning vil blive bedt om at fremsende følgende dokumentation:

  • Pasfoto-lignende billede af dig selv (for eksempel en selfie uden du smiler med en lys baggrund taget indenfor de seneste 6 måneder)
  • En retur billet eller en billet ud af Kenya som er indenfor 30 dage af indrejsedatoen
  • Bevis på dit ophold i Kenya, for eksempel en hotelreservation, airbnb bekræftelse eller et invitationsbrev af dine venner eller familie
  • Et billede eller fotoscan af informationssiden i dit pas

Hvis du ikke er klar til at uploade overstående dokumenter med det samme, så kan det tage længere tid at behandle dit visum.

Hvorfor koster et visum så meget

Årsagen til at et visum til Kenya koster mere end et ESTA til USA eller et ETA til Canada er at visumprocessen i Kenya er manuel. I USA og Canada er det hele fuldtautomatiseret, hvor en algoritme vurderer om du kan få udstedt en rejsetilladelse. I Kenya bliver din visumansøgning manuelt behandlet, og derfor kræver det at du betaler et større beløb for dit visum, så hele immigrationsystemet kan løbe rundt.

Hvorfor er prisen i USD

Prisen for et Kenya visum er USD. Årsagen er inflationen i Kenyas valuta. Hvis Kenya prissatte deres visum i Kenya Shilling, så ville de skulle justerer visum prisen konstant. Inflationen er nemlig næsten 6% på årlig basis ifølge TradingEconomics.

Prisen er i USD er derfor konstant på omkring 99 USD. For danske statsborgere vil prisen altså altid være omkring 600 DKK +-.

This site is registered on wpml.org as a development site.