ESTA Ansøgning

ESTA er en lovpligtig forhåndsgodkendelse for rejsende med visumfri indrejse i USA, herunder danske statsborgere. Med en ESTA godkendelse kan du opholde dig visumfrit i USA i op til 90 dage.

Ansøg om ESTA til USA herinde.

Hvordan fungerer ESTA?

ESTA er en elektronisk rejseautorisation for rejsende med visumfri indrejse i USA. Det vil sige at det er en forhåndsgodkendelse af den rejsende, som er med til at sikre at den rejsende opfylder samtlige indrejsekrav. Selv om du har fået en ESTA godkendelse skal du stadig igennem grænsekontrol i USA.

ESTA systemet er elektronisk, hvilket vil sige at din ESTA godkendelse er udstedt elektronisk og tilknyttet dit pasnummer. Du behøves derfor ikke at medbringe et udprint af din ESTA godkendelse, da flyselvskaberne og grænsemyndighederne kan tjekke din ESTA status ved at scanne dit pas eller ud fra dit pasnummer (hvis du checker ind online).

Hvem skal ansøge om ESTA?

Statsborgere fra følgende visumfrie lande skal ansøge om en ESTA godkendelse inden de rejser til USA:

Andorra Australien Belgien Brunei Chile Danmark
Italien Japan Letland Liechtenstein Litauen Luxembourg
Malta Monaco New Zealand Norge Polen Portugal
San Marino Schweiz Singapore Slovakiet Slovenien Spanien
Sverige Sydkorea Taiwan Tjekkiet Østrig

En ESTA godkendelse er kun påkrævet for rejsende der ankommer til USA igennem enten en havn eller lufthavn – rejsende der ankommer igennem en landegrænse skal ikke bruge ESTA. ESTA er påkrævet uanset den rejsendes alder, hvilket vil sige at selv mindreårige som udgangspunkt også skal bruge en ESTA godkendelse.

Visse grupper rejsende kan ikke ansøge om ESTA, men skal i stedet ansøge om et visum hos den amerikanske ambassade. Det omfatter rejsende som:

 • Tidligere er blevet nægtet ESTA eller visum til USA.
 • Tidligere er blevet i USA længere end tilladt.
 • Tidligere er straffet.
 • Lider af visse sygdomme (se ansøgningsformularen).
 • Siden marts 2011 har opholdt sig i et af følgende lande (eller tidligere har været statsborger der):
  • Iran
  • Irak
  • Libyen
  • Nordkorea
  • Sudan
  • Somalia
  • Syrien
  • Yemen

Hvis dit ophold i et af de ovennævnte lande var i en tjenstlig sammenhæng (f.eks. hvis du var udstationeret af Forsvaret) kan du muligvis godt ansøge om ESTA. Vi anbefaler dog at du først kontakter den amerikanske ambassade for at få et uddybende svar.

Hvor længe gælder et ESTA?

Et ESTA gælder i 2 år, medmindre at ens pas udløber før da. I den periode kan du besøge USA et ubegrænset antal gange, dog kun op til 90 dage ad gangen, og med et rimeligt mellemrum imellem hvert besøg. De 90 dage inkluderer også besøg i USAs nabolande (såfremt du rejser både ud og hjem igennem en amerikansk havn eller lufthavn).

Hvordan ansøger man om ESTA?

Du kan ansøge om ESTA ved at udfylde ansøgningsformularen her. I formularen skal du angive dine pas- og personoplysninger, rejsedetaljer samt besvare en række baggrundsspørgsmål. Efter at du har betalt og indsendt ansøgningen bliver den behandlet i op til 72 timer (men de fleste rejsende får dog et svar langt hurtigere).

Du modtager dit svar på den emailadresse du angav i ansøgningsformularen. Det er derfor vigtigt at du sikrer at både emailadressen er korrekt inden du indsender ansøgningen, da du kun får svar igennem email. Ligeledes er det vigtigt at det pasnummer du angiver er korrekt, da en ESTA godkendelse med et forkert pasnummer er ugyldig til indrejse.