Visum til Egypten

Danske statsborgere skal bruge et e-visum hvis de ønsker at rejse til Egypten som turister. Du modtager dit e-visum i PDF-format på din emailadresser. Du kan indsende og betale for din ansøgning online, ved at udfylde denne her ansøgningsformular.

Hvad er et e-visum?

Et e-visum har den samme gyldighed som et konventionelt visum, men har derudover en række fordele for den rejsende, herunder:

  • Du kan udfylde og betale din ansøgning hurtigt og nemt online.
  • Du modtager ligeledes dit e-visa elektronisk, i form af et PDF dokument som bliver sendt til den emailadresse du angav i ansøgningsformularen.

Når du ansøger om e-visum undgår du dermed at skulle forbi en ambassade for at gennemføre din ansøgning. Og når din ansøgning er færdigbehandlet modtager du dit e-visum på din emailadresse. Et e-visum derfor både betydeligt nemmere og hurtigere for dig som rejsende.

Der er to typer e-visa

Når du skal ansøge om et e-visum til Egypten kan du vælge mellem to typer e-visa:

  • 90 dages gyldighed med én indrejse
  • 90 dages gyldighed med flere indrejser

Såfremt du kun har tænkt dig at besøge Egypten, og derefter rejser hjem igen, så er det tilstrækkeligt med et visum med én indrejse.
Hvis du derimod regner med at rejse rundt i regionen, og dermed kommer til at rejse frem og tilbage mellem Egypten og nabolandene, så bør du ansøge om et visum med mulighed for flere indrejser.
Uanset hvilket visum du vælger, så fås de kun med 90 dages gyldighed. Det er ikke muligt at ansøge om et visum med længere gyldighed. Det er dog muligt at forlænge sit visum efter ankomst (det er desværre ikke muligt at gøre dette online).

Hvem skal bruge e-visum til Egypten?

En lang række rejsende skal bruge et e-visum for at kunne besøge Egypten som turist.

Nationaliteter der er berettiget til e-visum til Egypten:

Albanien Australien Belgien Bulgarien Canada Cypern Danmark
Estland Finland Frankrig Grækenland Holland Irland Island
ItalienJapan Japan Kroatien Letland Litauen Luxembourg Malta
Moldova Monaco Montenegro New Zealand Norge Polen Portugal
Rumænien Rusland Schweiz Serbien Slovakiet Slovenien Spanien
Storbritannien Sverige Ukraine USA

Rejsende fra disse lande kan ansøge om et e-visum online. Rejsende fra andre lande skal som udgangspunkt ansøge om et konventionelt visum igennem en ambassade i deres bopælsland.

Hvordan ansøger man om e-visum?

For at ansøge om et e-visum skal du udfylde denne her online ansøgningsformular og betale ansøgningsgebyret.

Således udfylder du ansøgningsformularen

For at udfylde ansøgningsformularen skal du gennemføre følgende trin:

  • Rejsedetaljer – I dette trin skal du vælge om du vil ansøge om et visum med én eller flere indrejser, hvilket land du ankommer fra og dine forventede ankomst- og hjemrejsedatoer.
  • Ansøgerdetaljer – Her skal du angive dit for- og efternavn, køn, fødselsdato, fødeland, nationaliteter, stilling og ægtestand.
  • Pasoplysninger – Her skal du angive pastype, pasnummer, udstedelssted, udstedelsdato, udløbsdato samt oplysninger om evt. tidligere rejser til Egypten. I dette trin skal du også indsende en kopi af dit pas som et PDF dokument.
  • Kontaktoplysninger – Her skal du angive din email, telefonnummer og hjemmeadresse. Det er vigtigt at du angiver din emailadresse uden stavefejl, da du ellers ikke får svar på din ansøgning.
  • Adresse i Egypten – I dette trin skal du angive information om det sted du kommer til at overnatte på din rejse.

Efter du har indsendt din ansøgning bliver den sendt til behandling. Når den er færdigbehandlet modtager du dit e-visum som et PDF dokument på din emailadresse.