Visum til Australien

Ophold dig i Australien i op til 3 måneder ad gangen med et gyldigt visum til Australien (eVisitor). Du kan bruge dette visum til de følgende ting:

  • Besøge Australien som en turist – for eksempel hvis du skal på cruise eller ferie
  • Besøge venner og familie
  • Forretningsrejse – hvis du for eksempel skal besøge en forretningspartner eller hvis du skal til forretningsmøde

Imens du opholder dig i Australien på denne type visum må du dog ikke udfører følgende:

  • du må ikke arbejde eller udfører arbejde for et firma eller organisation baseret i Australien
  • du må ikke sælge varer eller ydelser til befolkningen

OBS: Ansøgere som ønsker at være i praktik i et børnepasningscenter, læse til læge, tandlæge, sygeplejerske, paramediciner eller på anden måde være en del af sundhedsvæsnet, skal ansøge om et ‘Visitor (Subclass 600)’ visum.

Krydstogt: Hvis du skal på et krydstogt, som på et tidspunkt skal ind i Australien, så er det vigtigt du har et gyldigt visum. Hvis det er et rundrejse krydstogt, et krydstogt som starter i Australien og som slutter i Australien, så tæller alle dage på krydstogtet som om at du var i Australien. De australske myndigheder vil opfatte det som om at du aldrig forlod Australien, også selvom at I sejlede til andre lande.

Forretningsvisum: Som forretningsrejsende på denne type visum(eVisitor) er det vigtigt at forstå hvilke funktioner du må udfører imens at du er i Australien. Som forretningsrejsende på denne type visum må du udfører følgende opgaver:

  • Foretage generelle forretnings- eller ansættelsesforespørglser
  • Undersøge, forhandle, indgå eller gennemgå en forretningskontrakt
  • Gennemføre aktiviteter som led i et officielt regeringsbesøg
  • Deltage i en konference, messe eller seminar. Arrangørerne må ikke betale dig for at deltage.

Hvor længe må jeg opholder mig i Australien?

Dette er et midlertidigt visum. Det er gyldigt i 12 måneder fra udstedelsesdatoen. I denne periode må du tage til Australien når du har lyst, og opholde dig i op til 3 måneder ad gangen. Du må besøge Australien så ofte som du har lyst i gyldighedsperioden, dog må hvert enkelt besøg ikke varer mere end 3 måneder.

Må jeg opholde mig i mere end 3 måneder i Australien på et eVisitor visa?

Nej. Du må maksimalt opholde dig 3 måneder i Australien ad gangen. Hvis du har behov for et visum, hvor du kan opholde dig i mere end 3 måneder ad gangen, så skal du ansøge om et visum kaldet ‘Visitor visa (subclass 600)’.

Hvornår skal jeg ansøge om et visum til Australien (evisitor)?

Du skal gøre det før du besøger Australien. Du kan ikke ansøge om det imens du opholder dig i Australien. Et Australien til visum (evisitor) bliver normalt udstedt med det samme. Dog kan der i særtilfælde gå op til 4 måneder. Vi anbefaler derfor at du ansøger om dit Australien visum i god tid.