Visum til Oman

Rejsende der ønsker at besøge Oman skal have et gyldigt visum. Det elektroniske visum til Oman blev introduceret i 2018 af “Royal Oman Police”, og det tillader rejsende fra kvalificerende lande at opholde sig kortvarigt i Oman som turist. Du kan ansøge om et visum der er gyldigt i 10 eller 30 dage. Du har også mulighed for at ansøge om et visum som er gyldigt i 1 år, hvor du kan rejse ind og ud af Oman mange gange, dog må du maksimalt opholde dig i Oman i op til 30 dage. Prisen på dit Oman visum afhænger af gyldigheden og længden af det visum du ønsker at ansøge om.

Det elektroniske visum til Oman som du får tilsendt i PDF format på din e-mail må kun bruges til turisme formål. Turisme formål inkluderer for eksempel at tage på udflugter i Oman, og du må også gerne bruge det til at besøge familie og venner. Du kan også ansøge om et forretningsvisum elektronisk. På et forretningsvisum må du opholde dig 21 dage i Oman, og du må ikke påtage dig arbejde i Oman. Et forretningsrejse bruges hovedsageligt til at besøge forretningsforbindelser i Oman.

Det anbefales at man ansøger om sit Oman visum i hvert fald 1 uge i forvejen, også selvom at et visum gennemsnitligt bliver udstedt indenfor 1-2 hverdage.

Sådan får du dit visum til Oman hurtigst muligt

I forbindelse med din visum ansøgning til Oman vil du blive bedt om at fremvise dokumentation. Dokumentationen du vil blive bedt om at vedlægge er følgende:

  • Et digitalt scan eller billede af informationssiden i dit pas (det er den side dit billede også er på)
  • Et digitalt billede af dig selv i pasfoto-lignende stil (du kan tage en selfie med lys eller hvid baggrund, eller få en ven til at tage et billede af dig)

Overstående dokumenter vil du blive bedt om at uploade eller fremsende efter at du har udfyldt og betalt for din Oman visum ansøgning. Det er derfor yderst vigtigt at du hurtigt muligt fremsender disse dokumenter, da behandlingstiden ellers vil tage længere tid. Den egentlige behandling af din visumansøgning kan nemlig ikke gå igang før at du har vedlagt disse informationer.

Visumkrav hvis jeg skal til Oman

Der er flere krav man som rejsende skal overholde hvis man ønsker at besøge Oman, og de er blandt andet følgende:

  • Dit pas skal minimum være gyldigt i 6 måneder udover indrejsedatoen
  • Du skal have et gyldigt visum før du rejser til Oman
  • Du skal fremsende/uploade en kopi af informations siden i dit pas
  • Du skal fremsende/uploade et pasfoto-lignende billede af dig selv
  • Du skal betale for dit visum upfront med kreditkort
  • Du skal have en gyldig e-mail adresse hvorpå du kan modtage dit elektroniske visum til Oman
  • Før afrejse til Oman skal du udprinte dit visum så du kan fremvise det ved ankomst til Oman

Kan jeg forlænge mit visum

Hvis du er blevet godkendt til et 30 dages visum til Oman, og beslutter dig for at du ønsker at forlænge dit ophold imens du er i Oman, så kan du tage forbi et hvilket som helst “Royal Oman Police visa office” for at forlænge dit ophold. Du kan kun forlænge dit ophold med de antal dage dit oprindelige visum lød på. Det betyder at hvis dit elektroniske visum var på 10 dage, så kan du forlænge med 10 dage, og hvis dit visum var 30 dage, så kan du forlænge med 30 dage.

Du kan blive bedt om at forelægge dokumentation. For eksempel en hotel booking og en flybillet.