Visum til Djibouti

Danske statsborgere har nu mulighed for at ansøge om et elektronisk visum til Djibouti. Djibouti er en suveræn stat i det østlige i Afrika. Alle der ønsker at besøge Djibouti skal inden afgang have et gyldigt visum til Djibouti.

Fordelen ved et elektronisk visum er at man undgår den lange kø til immigrationen. Der findes 2 forskellige visum til Djibouti. Du kan enten søge om et visum som lader dig opholde dig i Djibouti i 14 dage, eller du kan vælge et visum der lader dig opholde dig i Djibouti i 90 dage. Personer med et pas fra Storbritanien eller Singapore skal ikke bruge et visum for at komme ind i Djibouti.

Personer der ønsker at besøge Djibouti i forbindelse med længere ophold, at arbejde, at studerer eller at bo i landet skal ansøge om et visum på den nærmeste ambassade.

Hvem skal bruge et visum til Djibouti?

Der er mere end 240 nationaliteter som kan ansøge om et elektronisk visum til Djibouti(heriblandt danske statsborgere). Systemet blev implementeret i 2018, og det anbefales derfor at alle rejsende til Djibouti ansøger om et elektronisk visum før ankomst. Dermed undgår man de timelange køer i immigrationen.

I forbindelse med din ansøgning vil du blive bedt om at oplyse basale personlige oplysninger, pas informationer og dine rejseplaner i Djibouti. Herudover vil du blive bedt om at uploade følgende dokumenter i forbindelse med din visumansøgning:

  • Et billede af dig selv i pasfoto-lignende format(du kan sagtens tage en selfie. Sørg for at det er med en lys/hvid baggrund, og at du overholder standard pasfoto krav)
  • Et foto af billede-siden i dit pas eller en scannet kopi
  • En kopi af dine flybilletter ind og ud af Djibouti
  • Et bevis for din(e) indkvartering(er) i Djibouti: for eksempel hotel reservationer, AirBnb bekræftelse eller en invitation af familiemedlemmer

Visumkrav til Djibouti

Hvis du ønsker at ansøge om et elektronisk visum, så skal du være opmærksom på følgende krav:

  • Med et elektronisk visum til Djibouti (e-visa) kan du opholde dig i enten 14 dage eller op til 90 dage i Djibouti. Du kan kun adgang til Djibouti én gang på dit visum. Det betyder at ligeså snart at du forlader Djibouti igen, så er dit visum ugyldigt, og du skal ansøge om et nyt visum hvis du ønsker at besøge Djibouti igen.
  • Visummet kan kun bruges til enten turisme, business eller transit. Du må ikke udfører arbejde i Djibouti. Hvis du ønsker at arbejde i selve Djibouti eller studerer for eksempel, så skal du ansøge om dette på en ambassade.
  • Ved ankomst til Djibouti skal du kunne fremvise et pas, som er gyldigt i mindst 6 måneder fra ankomst.
  • Dit elektroniske visum kan kun anvendes ved ankomst til Djibouti via den internationale lufthavn kaldet Ambouli International Airport.
  • Du SKAL have bevis på indkvartering i Djibouti som stemmer fuldstændig overens med de rejsedatoer som du oplyser i din visumansøgning

Efter dit visum er blevet godkendt så skal man printe sit visum ud, så man kan vise det fysisk til immigrationen i Djibouti.