Vietnam har genåbnet sine grænser for vaccinerede internationale besøgende

For første gang siden midten af 2020 genåbner Vietnam gradvist turistsektoren for at byde udenlandske besøgende velkommen. Ifølge avisen Nguoi Lao Dong var der allerede to flyvninger med udenlandske turister fra Sydkorea og Japan. De landede med succes i den sydcentrale kystprovins Khanh Hoa.

Vietnam sluttede sig til de asiatiske nabolande som den seneste nation til at åbne sine grænser. Fuldt vaccinerede rejsende kan besøge uden den obligatoriske 14-dages karantæne.

Ved ankomsten skal udenlandske besøgende have en COVID-19 RT-PCR-test. De skal også fremlægge bevis for en negativ test mindst 72 timer før afgang og fuld vaccination ikke mindre end 14 dage før flyvningen.

Hvis testen er positiv, skal de isoleres på en karantænefacilitet og gennemgå behandling under strenge foranstaltninger.

Ministeriet for Kultur, Sport og Turisme præciserede også, at hvis besøgende havde fået COVID-19 før, skulle de have et helbredsattest. Udstedelsesdatoen bør være mindst seks måneder før flyvningen.

Besøgende har også brug for læge- eller rejseforsikring, der inkluderer COVID-19-behandling, med et minimumsansvar på $50.000.

Denne beslutning fulgte Thailands træk for at byde turister velkommen til nogle områder, såsom Phuket-øen i syd. Det næste skridt var at åbne mere fremtrædende steder som Bangkok i slutningen af sidste år.

Den vietnamesiske regering godkendte genoptagelse af internationale flyvninger. De kan operere mellem Vietnam og udvalgte destinationer fra 1. januar 2022. De første ni destinationer, der blev godkendt, var:

Tokyo Seoul San Francisco eller Los Angeles
Taipei Beijing eller Guangzhou Singapore
Phnom Penh Bangkok Vientiane

Vietnam var nødt til at indføre strenge grænsekontrolforanstaltninger ved pandemiens begyndelse for at forhindre spredning og kontrollere infektioner. Selvom flytningen var vellykket i starten, fik turistindustrien et betydeligt hit.

Tidligere genererede turistsektoren omkring 10%-12% af BNP, svarende til $31 milliarder af indtægter fra 18 millioner udenlandske besøgende. I 2020 og 2021 var omsætningen på et rekordlavt niveau med kun omkring 3,8 millioner udenlandske besøgende.

Landet øger COVID-19-vaccinationsraten fra kun 13% for at indhente andre asiatiske lande.

Vietnams genåbningsstrategi

Vietnams strategi er at byde fuldt vaccinerede udenlandske besøgende velkommen i tre faser. Det starter med specifikke områder som Nha Trang, Phu Quoc, Da Nang, Halong Bay, Dalat og Hoi An. Turister besøgte disse områder på pakkerejser fra den 20. november sidste år.

Anden fase starter fra januar 2022, hvor flere områder vil være åbne for besøgende. I juni eller juli 2022 er forventningen, at landet vil være fuldt åbent.

Tidligere krævede indenlandske flypassagerer fuld vaccination for at rejse. Transportministeriet ophævede denne begrænsning fra den 21. oktober sidste år.

Passagerer fra områder under lock-down eller højrisikoområder har dog stadig brug for en negativ COVID-19-test. Testen skal være mindst 72 timer før deres flyvning.

Passagerer, der kommer fra andre områder, kræver et gyldigt COVID-19-gendannelsescertifikat. De skal også have bevis for vaccination og en negativ COVID-19 test.

Vietnam udstedte også midlertidig anerkendelse af COVID-19-vaccinecertifikater fra 72 lande. Fuldt vaccinerede besøgende fra visse lande kan besøge Vietnam. De er

 • Canada
 • Frankrig
 • Tyskland
 • USA
 • England
 • UAE
 • Cambodja
 • Italien
 • Singapore
 • Indien
 • Sydkorea, og
 • Thailand

Gennem en erklæring bekræftede regeringen, at landet kun er åbent, når det virkelig er sikkert. Han bemærkede, at landet bevæger sig trin for trin og tilpasser sig forsigtigt, men fleksibelt til virkelige situationer med pandemien.

Internationale flyvninger

Vietnams civile luftfartsmyndighed (CAAV) udsendte en meddelelse om, at genåbningen af grænsen vil ske i to faser.

De planlægger også at ophæve karantænekravet for alle fuldt vaccinerede udenlandske besøgende. Målet er fuld genåbning af landet inden juli 2022. I stedet for karantæne foreslog ministeriet COVID-19-test før afgang og efter ankomst.

Den første fase involverer genåbning af grænsen til bestemte byer. Disse byer har væsentlige politiske og økonomiske forbindelser med Vietnam. Nogle af dem omfatter Los Angeles, Beijing, Singapore og Bangkok.

CAAV udtalte, at byerne har betydelige udenlandske investeringer i Vietnam. De har også en meget høj efterspørgsel efter hjemsendelse på grund af de mange vietnamesiske statsborgere, der bor, studerer og arbejder i diasporaen.

Transportministeriet foreslog også at tillade internationale flyvninger gennem Vietnams primære gateways. I den første fase kan flyselskaberne facilitere fire ugentlige flyvninger gennem Ho Chi Minh City og Hanoi med omkring 14.000 passagerer.

Anden fase løber fra januar i år eller en måned efter lanceringen af første fase. Fly fra flere byer som Frankfurt, Moskva og Kuala Lumpur kan lande i Vietnam, hvis passagererne overholder de fastsatte krav.

Flere vietnamesiske lufthavne som Phu Quoc vil være i stand til at modtage internationale flyvninger i anden fase.

CAAV planlægger at tillade flyselskaber at udføre op til syv flyvninger på hver rute hver uge, hvilket bringer mere end 40.000 besøgende.

Transportministeriet og CAAV kunne dog ikke afsløre yderligere genåbningsplaner efter januar. Forventningen er, at de relevante myndigheder vil gennemgå og evaluere situationen med tiden. De vil derefter beslutte, om de vil genoprette operationsniveauerne til det, de var før pandemien.

Fuldt vaccinerede besøgende udforsker allerede Vietnam

Efter næsten to års rejserestriktioner landede over 200 udenlandske besøgende på Phu Quoc i november sidste år.

Turisterne nød deres ferier og ferier på forskellige hoteller uden de to ugers karantæne. Efter at være testet negativ brugte de vaccinationscertifikater til at deltage i aktiviteter og rekreative arrangementer.

Formanden for Vietnams administration for turisme, Nguyen Trung Khanh , modtog charterflyet i lufthavnen. Han forklarede, at programmet er et forsøg på at forynge landets turistindustri. Genåbning af grænserne er en måde at udvikle økonomien trin for trin for at tilpasse sig den nye normal.

Sundhedsministeriet bekræftede, at 99 % af de voksne, der bor i Phu Quoc, har fuld vaccination. Dette omfatter alle medarbejdere, der arbejder i servicebranchen.

Der er også en plan om at vaccinere børn mellem 12 og 17 år inden udgangen af 2021.

Skriv en kommentar