Sri Lanka visumkrav

At besøge et hvilket som helst land uden for dit eget kan være en vanskelig forretning. Uanset om det er den dokumentation, du skal bruge for at komme ind i landet, eller hvad du må medbringe, er det altid en god idé at lave lidt research.

Hvor får man et Sri Lanka visum?

Der er flere steder, du kan få et Sri Lanka visum.

Du kan ansøge hovedkontoret for Department of Immigration and Emigration i hovedstaden Colombo, men det er kun en mulighed, hvis du allerede er i landet. Du kan også ansøge på Sri Lankas oversøiske missioner. Eller du kan ansøge, når du ankommer – selvom dette kan være en risikabel mulighed!

De fleste mennesker, der ønsker at få et Sri Lankas visum, gør det ved hjælp af online ETA-processen.

Hvem kan ansøge om et Sri Lankas visum?

Borgere fra de fleste europæiske lande og Storbritannien kan ansøge om et Sri Lankas visum uden problemer. Indbyggere i andre lande bør tjekke listen over støtteberettigede lande på regeringens websted.

Andre krav for at ansøge om et Sri Lankas visum ved hjælp af ETA-systemet omfatter:

  • Du har til hensigt at besøge Sri Lanka for et kort ophold på op til 30 dage. Dette kan efter anmodning forlænges til 90 dage.
  • Du er ikke journalist eller diplomat.
  • Du arbejder ikke for en NGO eller ikke-statslig organisation.
  • Du er ikke involveret i broadcasting eller professionel medieproduktion.
  • Du besøger for forretning eller som turist.
  • Du skal have et gyldigt pas, og det skal have mindst seks måneder tilbage, før det udløber.
  • Hvis du skal rejse med mindreårige børn, og begge forældre ikke ledsager dem, skal du have skriftlig tilladelse fra den eller de andre forældre.

Når du søger om et kortvarigt opholdsvisum, behøver du ikke at have booket overnatning eller flyrejse. Du vil dog blive bedt om nogle af disse oplysninger, når du ankommer.

Hvad kan du gøre, mens du er i Sri Lanka, mens du er på et visum for kort ophold?

Når du har et Sri Lankas kort opholdsvisum, er det vigtigt at huske, at der er visse ting, du ikke kan gøre i landet, mens du er der.

Du kan ikke arbejde for nogen srilankansk virksomhed eller enkeltperson – selvom du kan holde forretningsmøder med lokale enkeltpersoner og virksomheder. Du må heller ikke deltage i politiske aktiviteter eller journalistiske undersøgelser eller arbejde.

Bevis for Midler

Som de fleste lande kræver Sri Lanka, at du beviser, at du har de økonomiske midler til at forsørge dig selv, mens du er i landet. Men da minimumskravet er $15 pr. dag, vil de fleste rejsende fra vestlige lande ikke have noget problem med at nå denne tærskel!

Bevis for en returflyvning

Et andet vigtigt krav, når du rejser til Sri Lanka på et kortvarigt opholdsvisum, er, at du skal bevise, at du planlægger at rejse ved slutningen af dit ophold. Sri Lankas embedsmænd vil bede om at se din returflyvningsbillet, når du ankommer til landet, så sørg for, at den er booket, og at du har den klar!