Sri Lanka genåbner grænser for internationale besøgende

Der er aldrig et bestemt tidspunkt at planlægge for turistrejser; enhver dag eller måned er perfekt!

Du arbejder måske under pres, så; du vil væk fra de skøre deadlines. Eller du ønsker måske noget kvalitetstid med at slappe af i hængekøjen og give slip på alle bekymringer. Uanset hvad din grund er, er Sri Lanka den ultimative destination at være.

Heldigvis er det nu officielt, at ø-landet er tilbage på landkortet for international turisme. Sri Lankas internationale lufthavne og grænser er også åbne. Genåbningen kommer efter, at regeringen ophævede rejseforbud og lockdown.

Sri Lanka byder på mange unikke turistmål at besøge. For eksempel kan du hygge dig på sandstrandene eller overveje at se mosaiklandskaber og dyreliv på sightseeing.

Selvom du planlægger at rejse, er det klogt at huske, at pandemien langt fra er forbi. Dit helbred kommer først; du skal beskytte dig selv. Så nu er spørgsmålet, skal du sætte dig i karantæne eller ej?

Mange lande har indført trin for, hvordan man håndterer internationale ankomster. Ø-staten har også en ‘bioboble’ som en måde at forhindre virussen i at sprede sig.

Hvad er en bioboble?

En bioboble er et arrangement, der begrænser interaktionerne til kun Covid-19-frie personer.

Ofte er det et arrangement for store grupper af mennesker, der ankommer et bestemt sted. Bioboblen kan betyde bevægelsesrestriktioner, nogle gange inden for et B&B.

I de fleste tilfælde kan der være regelmæssige Covid-19-tests for at sikre, at boblen forbliver Covid-19-fri.

Hvordan virker Sri Lankas bioboble?

Sri Lankas bioboble giver rejsende mulighed for at bevæge sig inden for staten. Du skal dog overholde sikkerhedsprotokollerne. Der er ingen begrænset tid, som en turist skal opholde sig i landet.

Det ville hjælpe, hvis du overholdt reglerne for biobobler i de første fjorten dage af dit ophold. Efter to ugers forløb kan turister frit interagere med lokalsamfundene.

Igen, hvis du har brug for et ‘bedre’ hotel, skal du flytte i henhold til Sri Lankas turistministerbog . Det betyder, at en turist på en kort tur kun kommer til at bo på hotellet hele turen. Men turister, der besøger i længere perioder, vil flytte til hoteller efter eget valg, hvis de ønsker det.

Regler for ‘Bio-boblen’

Sri Lanka er blandt de få asiatiske stater, der tillader ankomster uden strenge karantæneforanstaltninger.

Men turister har i bund og grund ikke friheden til at tage hen, hvor end de vælger. Sri Lankas biobobler-koncept tillader turister at rejse rundt på øen, så længe de:

  • Bo på et af de 52 godkendte hoteller af Sri Lankas turistministerium. Disse hoteller har en niveau 1 “Sikker og sikker” klassificering.
  • Besøg steder, der er godkendt som ‘sikre’ af myndighederne, eskorteret af en certificeret rejseleder . For eksempel har den kongelige botaniske have brug for, at turister kommer ind som en gruppe eller ledsaget af en guide.
  • Brug selvstændige transportmidler for hver turistgruppe, arrangeret af en rejsearrangør.
  • Afstå fra at interagere med de lokale og andre grupper af turister

Vigtig meddelelse, når du rejser til og fra Sri Lanka

Vaccination

Rejsende, der har modtaget fuld Covid-19-jab, går ikke i karantæne ved ankomsten eller tager en dag 01 PCR-test. Andre uden vaccination skal lave en dag 01 PCR-test og karantæne på et certificeret hotel.

Alle ankommende turister skal overholde Covid-19 forebyggende operationelle retningslinjer.

Børn i alderen 12 til 18 år, der rejser til Sri Lanka inden for to uger efter at have modtaget det første Pfizer-stik, vil blive betragtet som fuldt skudt.

COVID-19-testen for børn

Ankommende rejsende på 12 år og derover skal have et negativt Covid-19 PCR-testresultat. Prøven skal prøves 72 timer før påbegyndelse og rapporten skrives på engelsk.

En PCR-test er ikke obligatorisk for alle. Rejsende, der har haft virusinfektionen inden for de sidste tre måneder, kan ankomme med COVID-fri Rapid Antigen-testresultater. Det ville hjælpe at lave testen 48 timer før afgang.

Ud over det skal de komme med et diagnosekort for at bevise infektionshistorien. Positive PCR- eller Rapid Antigen Test-rapporter er tilladte (på engelsk).

Transit

En passager har 16 timer til at rejse gennem Sri Lanka. Du skal have en videre bekræftet forbindelsesflyvning i Bandaranaike International Airport.

Sundhedserklæringen

Passagerer, der ankommer til enhver lufthavn i Sri Lanka, skal personligt udfylde online-sundhedserklæringsformularen. Før de går ombord, skal de uploade de nødvendige dokumenter, såsom vaccinationsjournaler. De skal have en QR-kode i blød eller papirkopi ved ankomsten.

Du kan indsende din online sundhedserklæringsformular på https://airport.lk/health_declaration/index .

For flere retningslinjer for Sri Lankas sundhedsministerium, klik her .

Ekstra tips

  • Alle rejsende skal have et online visum, da det er blandt de væsentlige dokumenter, du har brug for. Download også Visit Sri Lanka-appen på din digitale enhed, der bruges til kontaktsporing. Appen gemmer også dine testresultater og overnatningsbookinger.
  • Sri Lanka har mere lempelige Covid-19-regler i modsætning til lande som Hong Kong. Mens du er på ‘bioboble’-planen, kan du bruge faciliteter såsom fitnesscentre, pools og saloner.
  • Afhængigt af opholdsperioden kan du gennemgå hyppige Covid-19-tests; mindst to gange.
  • Husk, at du skal betale 12 USD for en sundhedsforsikring. Du skal også bruge 40 USD ekstra for hver Covid-19-test, du laver.
  • Det er obligatorisk for alle at bære masker og opretholde social afstand. Overtrædelse af disse protokoller kan medføre en bøde på 10.000 LKR eller risikere seks måneders fængsel.

Skriv en kommentar