Ofte stillede spørgsmål om Sri Lanka

Beliggende i Det Indiske Ocean er Sri Lanka et ø-land med en rig historie og kultur. Berømt for sin te, Sri Lanka er også hjemsted for fantastiske naturlige udsigter og ærefrygtindgydende gamle templer, der tiltrækker turister fra hele kloden. Cirka 1,9 millioner mennesker rejste til Sri Lanka i 2019.

Alle rejsende, der skal til Sri Lanka, skal have et visum ud over et gyldigt pas for at få lov til at komme ind i landet.

Sørg for at tjekke dit eget lands rejserestriktioner og krav vedrørende COVID-19-pandemien samt restriktioner og krav i dit destinationsland, før du planlægger din rejse. Husk, at disse regler kan ændre sig, så det er vigtigt at tjekke dem ofte.

Hvad er et Sri Lankas visum?

Et visum er et dokument, der letter den lovlige indrejse for en ikke-srilankansk statsborger til landet Sri Lanka og verificerer, at den besøgende opfylder kravene for indrejse. Visummet angiver også længden og arten af en besøgendes ophold. Der er flere slags srilankanske visa: de mest almindelige er visitvisum, transitvisum og opholdsvisum. Besøgsvisum gælder for forretningsrejser og turisme. Transitvisum er for rejsende, der passerer gennem Sri Lanka på vej til en anden destination. Udenlandske besøgende, der planlægger at blive i Sri Lanka i længere perioder (tre måneder eller længere), kan ansøge om opholdsvisum. Forskellige typer opholdsvisa er tilgængelige for ansatte, studerende, præster osv.

Hvad er en ETA?

Rejsende, der besøger Sri Lanka på forretningsrejse eller på ferie i mindre end 30 dage, kan få en visumgodkendelse i digital form, kendt som et e-visum eller elektronisk rejsetilladelse. ETA eller e-visum er en nemmere, hurtigere og mere strømlinet mulighed end en traditionel visumansøgning. Efter at have modtaget ETA-godkendelse vil besøgende få et visum ved ankomst til Sri Lanka. De fleste udenlandske besøgende er berettiget til at ansøge online om en ETA. Fra og med 2012 skal alle besøgende, der kommer til Sri Lanka i forretnings- eller turismeøjemed, opnå en ETA i henhold til Sri Lankas immigrations- og emigrationsafdeling.

Rejsende rådes til at printe en kopi af deres ETA og medbringe den på deres rejse.

Hvilken slags visum skal jeg bruge for at besøge Sri Lanka?

Den type visum, du skal bruge til din rejse til Sri Lanka, afhænger af arten af dit besøg. Hvis du rejser på arbejde, kan du ansøge om et forretningsvisum. Hvis du besøger af personlige årsager såsom en ferie, sightseeing, besøger venner eller familie eller andre ikke-arbejdsrelaterede rejser, kan du ansøge om et turistvisum. Hvis du planlægger at rejse ind i Sri Lanka i en kort periode (to dage eller mindre) på vej til et andet land, kan du ansøge om et transitvisum.

Hvis du planlægger at besøge Sri Lanka i længere tid end en måned, eller for længerevarende beskæftigelse, skal du ansøge om opholdsvisum.

Hvor længe er et Sri Lanka visum gyldigt?

Forskellige typer visum er gyldige i forskellig tid. Turistvisa og forretningsvisa er gyldige i 30 dage efter ankomst til paskontrollen i Sri Lanka. Transitvisum er gyldige i 48 timer. Det er muligt at forlænge dit visum op til 90 dage ved at besøge Immigration Service Center i Colombo, Sri Lanka og anmode om en forlængelse. Bemærk, at ETA er gyldig i op til seks måneder før ankomst til Sri Lanka, og visummet vil udløbe 30 dage efter ankomst, medmindre det forlænges.

Hvor meget koster et Sri Lanka visum?

Ifølge det srilankanske departement for immigration og emigration koster turistvisa til besøgende uden for South Asian Association for Regional Cooperation $35,00 (priser angivet i USD). Forretningsvisa for besøgende uden for SAARC koster $40,00.

Transitvisummet er gratis.

En udenlandsk besøgende, der opholder sig i Sri Lanka uden et gyldigt visum, vil blive opkrævet en bøde på 500 USD ud over visumgebyret. Yderligere gebyrer vil blive pålagt for at forlænge dit visum ud over den indledende 30-dages periode.

Opholdsvisum er dyrere end besøgsvisum. Opholdsvisum varierer fra $100-200,00, afhængigt af visumklassificeringen. Nogle undtagelser findes; f.eks. frafaldes visumansøgningsgebyret for udenlandske ægtefæller eller afhængige børn af srilankanske statsborgere.

Gebyret for visumansøgning kan ikke refunderes.

Hvornår skal jeg ansøge om et Sri Lanka visum?

Du kan ansøge om en ETA, før du køber flybilletter eller booker en flyrejse. De fleste ETA-ansøgninger behandles inden for få dage og er gyldige i op til seks måneder før ankomst til Sri Lanka. Så det er klogt at ansøge om din Sri Lankas ETA ikke mere end seks måneder før din rejse, men mindst en måned før afrejse, i tilfælde af uventede forsinkelser.

Hvor lang tid tager det at få et Sri Lanka visum?

I de fleste tilfælde behandles Sri Lanka e-visum/ETA-ansøgninger på mindre end 72 timer.

Hvordan ansøger jeg om et Sri Lankas visum?

Du kan ansøge online om et ETA/visum på den officielle hjemmeside for Sri Lanka Department of Immigration and Emigration. Du skal bruge et kredit- eller betalingskort for at indsende betaling på ansøgningstidspunktet. Du skal også indtaste dine pasoplysninger.

Hvad er den officielle hjemmeside for et Sri Lanka visum?

Alle srilankanske ETA-ansøgninger skal behandles via den officielle hjemmeside for Electronic Travel Authorization (ETA) for Department of Immigration & Emigration (DI&E) i Den Demokratiske Socialistiske Republik Sri Lanka: http://www.eta.gov.lk/ Mens tredjepartswebsteder giver dig mulighed for at ansøge om og betale for en ETA for at besøge Sri Lanka, rådes besøgende til at gå gennem det officielle Sri Lankas ETA-websted.

Hvordan kontrollerer jeg, om mit Sri Lanka visum er gyldigt?

Du kan tjekke dit visums gyldighed online på: https://eta.gov.lk/etaslvisa/pages/checkStatus.jsp

Du skal indtaste dit pasnummer, oprindelsesland og ETA-bekræftelseskode, hvis du har det.

Skal jeg have både en ETA og et gyldigt pas for at komme ind i Sri Lanka?

Ja. Du skal have en gyldig ETA (ETA er gyldig i 6 måneder før indrejse i Sri Lanka) og et pas, der er gyldigt i mindst seks måneder efter din ankomst til Sri Lanka.

Ved indrejse i Sri Lanka skal du bruge din ETA, dit pas, og bevis for returrejsebestilling.

Hvor længe kan jeg blive i Sri Lanka på visum?

Du kan opholde dig i Sri Lanka i 30 dage på et turistvisum eller forretningsvisum. Ønsker du at blive længere, skal du søge om forlængelse af opholdet på Immigration Service Center i Colombo, Sri Lanka.

Hvad kan jeg gøre, hvis min Sri Lankaanske visum-/ETA-ansøgning bliver afvist?

Hvis din ansøgning bliver afvist, fordi du ved en fejl har indtastet forkerte oplysninger, kan du muligvis rette de forkerte oplysninger ved ankomsten. Kontakt det srilankanske konsulat i dit land eller den nærmeste srilankanske oversøiske mission for at få hjælp.