Ofte stillede spørgsmål om e-visum til Indien

Indien er et af de største lande i verden, der strækker sig fra Himalaya-bjergene til Kerala tropiske. Indien, landet med forskellige urter og krydderier, strækker sig også fra den hellige Ganges til Thar-ørkenen.

Indien kan prale af en rig historie, der går tilbage til mere end 200.000 år.

Mere end en milliard mennesker bor i Indien, hvilket udgør omkring 2000 etniske samfund. Disse etniske grupper taler mere end to hundrede sprog.

Indien er rig på kultur, med mange turistattraktioner at udforske. Nogle af de mange attraktioner er;

 • De fantastiske religiøse bygninger
 • Dyrereservat
 • De gamle ruiner
 • Kærlighedssymbolet, Taj Mahal Agra
 • Eksotiske byer og mange flere

For at nyde de fantastiske attraktioner, som Indien tilbyder, skal du have et visum. Læs videre for at lære, hvordan du ansøger og får et visum til Indien.

Hvad er et visum til Indien?

Det indiske visum eller Electronic Travel Authorization (ETA) er en digital rejsetilladelse. Det er også kendt som et elektronisk visum eller e-visum, da det gælder online.

Enhver, der rejser til Indien af turisme, forretningsmæssige eller medicinske årsager, skal have et visum. Uden det vil du ikke tjekke ind eller gå ombord på et fly til Indien.

Typerne af elektroniske visa omfatter; e-turist, e-business og e-medicinsk. Der er også et fysisk visum i en mærkatform, som et konsulært personale anvender på dit pas.

Det er nemt, hurtigt og billigt at ansøge om et elektronisk visum. Det ville hjælpe, hvis alle rejsende gjorde brug af onlineapplikationen.

Hvornår skal jeg ansøge om visum til Indien?

Du kan ansøge om et indisk visum et par måneder før afrejse. Tidlig visumansøgning holder dig sikker mod ændringer i rejsedatoer. Men i hastende tilfælde kan du få visummet inden for 48 timer, selvom der ikke er garanti for leveringstider.

Men så snart du etablerer et sted at bo, når du besøger, ansøg om visum til Indien. Dine boligoplysninger er vigtige for at udfylde ansøgningsskemaerne.

Hvordan kan jeg ansøge om et visum til Indien?

Ansøg og indsend din visumansøgning til Indien ved at følge disse trin;

 1. Brug linket; https://indianvisaonline.gov.in/visa/ for at starte ansøgningsprocessen. Vælg den indiske mission, som du har til hensigt at ansøge om visum fra.
 2. Udfyld ansøgningsskemaet med de korrekte oplysninger og indsend det. Systemet genererer en applikationsidentifikation, som du bør beholde til fremtidig brug.
 3. Aftal tid og betal. Hvis du ikke er klar til at planlægge en aftale, skal du udskrive en kopi af den indsendte formular. Senere, når du er klar, kan du besøge den pågældende indiske mission og indsende udskriften plus understøttende dokumenter.
 4. Systemet vil give dig en bestemt dato og tid, hvis du planlægger en aftale.
 5. Systemet beregner også visum- og servicegebyrer. Du kan foretage betalinger ved hjælp af e-betalingssystemet.

Bemærk;

Elektronisk betaling er ikke tilgængelig for alle indiske missioner i udlandet. Send derfor din ansøgning og gebyrer til missionen eller et outsourcing-bureau.

Krav til visumansøgning

 • Hver rejsende, inklusive mindreårige børn, skal have et pas.
 • Dit pas skal vise, at du har et EU- eller norsk statsborgerskab eller en af disse nationaliteter
 • Har et aktuelt visum, hvis gyldighed er mere end seks måneder
 • Passet skal have to tomme sider
 • Et nyligt digitalt foto

Du kan ankomme til enhver af følgende havne med et Indien Visa;

 1. Chennai (Madras)
 2. Mormugao (Goa)
 3. Nye Mangalore
 4. Kochi (Cochin)
 5. Mumbai (Bombay)

For at tjekke listen over lufthavne, kan du ankomme med et visum til Indien, klik her.

Hvor længe er et visum til Indien gyldigt?

Siden 2019 har gyldighedsperioden for e-turist- og e-businessvisum været 365 dage. Begge pas garanterer dig et ubegrænset antal rejser til Indien.

De 365 dages gyldighed betyder dog ikke, at du bliver i landet i et helt år. Gyldighedsperioden er 365 dage, men den maksimale opholdsperiode er som følger;

E-turistvisum

Et e-turistvisum tillader maksimalt ophold på 180 dage for indehavere af pas i Canada, USA, Storbritannien og Japan. Borgere af anden nationalitet kan højst opholde sig i 90 sammenhængende dage.

Du kan kun bruge e-turistvisummet til at besøge familie og venner og til turistformål.

Bemærk;

På grund af pandemien har alle turistvisa en gyldighed på 120 dage. De tillader en enkelt indrejse med højst 30 dages ophold i Indien.

E-Business Visa

Et e-business visum giver dig ubegrænsede rejser til Indien, men en maksimal opholdsperiode på 180 dage. Du kan dog søge forlængelse af din opholdsperiode på FRRO-kontoret. Gør det, inden du når den 160. dag.

E-medicinsk visum

Et e-medicinsk visum har en gyldighed på 60 dage fra ankomstdatoen til Indien. Datoen du ankommer og datoen udfyldt på ansøgningsskemaet skal stemme overens.

Du kan rejse til Indien to gange inden for 60 dage. Din afrejsedato skal dog ligge inden for de 60 dage.

Hvor lang tid tager det at erhverve et visum til Indien?

Når du har ansøgt om et visum til Indien, skal du vente i gennemsnit i fire dage, før det behandles. Nogle agenturer kan dog hjælpe med at fremskynde processionstiden til 48 timer for et hastevisum. Husk at leveringstiderne ikke er garanteret.

Hvordan tjekker jeg, om mit visum er gyldigt?

Besøg https://indianvisaonline.gov.in/visa/StatusEnquiry for at tjekke status for dit e-visum.

Du skal indtaste dit ansøgnings-id, som tidligere er sendt i bekræftelsesteksten. Applikations-id’et består af 12 tegn. Du skal også bruge dit pasnummer.

Hvor meget koster et visum til Indien?

Visumansøgningsgebyrer afhænger af visumtypen og agenturet, og det kan ikke refunderes.

Gebyret for visum til Indien er 99 EUR.

Du kan foretage betalinger med American Express, PayPal og Master Card. Det er nemme og sikre metoder uden transaktionsomkostninger.

Kan indisk immigration afvise min visumansøgning?

Immigrationer godkender næsten alle visumansøgninger, selvom de kan afvise dem. For eksempel hvis Immigration forventer, at en rejsende har dårlige hensigter.

Hvis Immigration afviser din ansøgning, får du refunderet købsprisen. Denne form for bødefritagelsesordning gælder kun én gang for hver rejsende.

Hvad er den officielle hjemmeside for visum til Indien?

For at ansøge om det indiske e-visum skal du bruge det officielle websted https://indianvisaonline.gov.in/evisa/ .

E-visumtjenesterne er helt online. Gå derfor ikke i fælden med mellemmænd, der hævder at lette processen.

Igen, del ikke dine biodata med nogen uautoriseret person eller websted. Brug kun denne officielle side til e-tjenester.

Ekstra tips

 • Print dit visum og hav det sammen med dit pas hele turen.
 • Rejser du fra et land med risiko for gul feber? Især Afrika og Sydamerika er højrisikoområder. Du skal vaccineres mod gul feber, før du rejser til Indien. Du skal fremvise bevis via inokulationspasset, også kaldet ‘gul bog’.
 • Dit visums gyldighed kan udløbe med det samme, når du ansøger, får og begynder at bruge et nyt pas. Årsagen er, at visummet har en uadskillelig forbindelse til et bestemt pasnummer. Det eneste middel, i dette tilfælde, ville være at ansøge om et nyt visum.
 • Visum ved ankomst (VOA) er kun tilgængelig for japanske, UAE og sydkoreanske statsborgere. For at UAE-statsborgere kan få visum ved ankomsten, skal de tidligere have modtaget et e-visum eller papirvisum til Indien. Du er dog ikke berettiget til VOA, hvis dine forældre eller bedsteforældre var fastboende eller født i Pakistan.
 • Staten og sundhedsministeriets regler vedrørende Covid-19 ændres i takt med pandemiens sværhedsgrad. Hold dig opdateret med Indiens love, før du rejser.