Kenya visum gyldighed

Kenya er et smukt afrikansk land, populært for sine berømte safariparker og vildtreservater. De fleste besøgende nyder at holde ferie i kystregionen, på de dejlige sandstrande og betagende solnedgange.

Hvis du har til hensigt at besøge landet, skal du vide, at Kenya e-Visa er obligatorisk for enhver udenlandsk person, der planlægger at besøge Kenya. Borgere fra mere end 160 lande med gyldige pas er berettiget til et kenyansk visum.

Nogle nationer er fritaget for visum i op til 90 dage, selvom de fleste er afrikanske lande. De omfatter:

Sydafrika (op til 30 dage) Brunei Kiribati Lesotho
Barbados Bahamas Malaysia (op til 30 dage) Namibia
Belize Botswana Malawi Nauru
Burundi Cypern Maldiverne Uganda
Dominica Eswatini Papua Ny Guinea Rwanda
Etiopien Gambia Saint Kitts og Nevis San Marino
Fiji Ghana St. Vincent og G. Sankt Lucia
Grenada Salomonøerne Samoa Seychellerne
Mauritius Jamaica Sierra Leone Singapore
Sydsudan Tanzania Tonga Trinidad og Tobago
Tuvalu Vanuatu Zambia Zimbabwe

Nationaliteter, der kræver et henvisningsvisum

Borgere fra visse nationaliteter kræver et henvisningsvisum, herunder:

Afghanistan Armenien
Irak Kosovo
Libanon Libyen
Palæstina Somalia
Syrien Tadsjikistan
Yemen

Kenya e-visum

Kenya e-Visa er acceptabelt ved alle indgangssteder til Kenya. Når du præsenterer e-visumet til en immigrationsmedarbejder, får du et besøgskort knyttet til dit pas.

Siden 1. januar 2021 skal alle besøgende erhverve et e-visum inden ankomst. Visum ved ankomst udstedes ikke længere i Kenya eller på nogen ambassade eller konsulat.

Som statsborger fra et berettiget land giver e-visum dig mulighed for en enkelt adgang til turisme eller forretningsformål. For børn under 16 år skal du kun fremvise identifikationsdokumenter ved indrejsen uden at ansøge om visum.

Gyldighedsperioden på visummet angiver, hvor længe du må opholde dig i Kenya. Uanset hvilken ankomstdato du har angivet på visumansøgningen, og den maksimale opholdsvarighed starter fra den nøjagtige ankomstdato.

Gyldighedsperiode for Kenya Visa

Kenya e-Visa er gyldigt i præcis tre måneder, afhængig af hvornår du har indsendt visumansøgningen. Når du har fået godkendelse, skal du indtaste landet inden for denne periode. Hvis du undlader at bruge visummet, bliver det ugyldigt, så du skal ansøge om et nyt online.

Hvis du har tænkt dig at rejse til Kenya flere gange regelmæssigt, kan du vælge mellem et enkelt- og et Kenya-visum med flere indrejser.

De fleste forretningsfolk foretrækker visum til flere indrejser, da der ikke er behov for en ny visumansøgning før hver rejse. Ansøgningsprocessen er dog mere kompleks og tager længere tid.

 1. Single Entry Visa

Single Entry Visa giver dig adgang til Kenya i korte perioder, enten for forretning eller turisme. Gyldighedsperioden er kun tre måneder, men hvis du rejser til nabolandene Uganda og Tanzania, vil du have tilladelse til at rejse ind i Kenya igen i løbet af de tre måneder.

Krav til et enkelt indrejsevisum

 • Et gyldigt pas med mindst seks måneder til udløb og tre på hinanden følgende tomme sider
 • Et nyligt farvet fotografi i passtørrelse
 • Visumgebyr på £74,95 per person

Yderligere vedhæftede filer

 • Hvis visummet er til turistformål, skal du bruge bevis på hotelreservationsbekræftelse og en returbillet med angivelse af ankomst- og afrejsedato, afrejsested og flynummer.
 • Hvis du er på forretningsrejse, skal du sikre dig, at du har et invitationsbrev fra en virksomhed eller en forretningsenhed, en kopi af virksomhedens registrerings- eller stiftelsesbevis og en ID-kopi af brevets underskriver.
 • Hvis du besøger familie, skal du bruge et invitationsbrev fra dem, værtens officielle identifikationsdokument og en returbillet med angivelse af ankomst- og afrejsedato, afgangssted og flynummer.
 1. Transit visum

Kenya Transit Visa tillader en enkelt indrejse og er gyldig i op til 72 timer. Men hvis du ankommer til Jomo Kenyatta Lufthavn gennem en international flyvning, bliver inde i det internationale transitområde og tager afsted på en international flyvning, behøver du ikke at ansøge om et transitvisum.

 1. Visum til flere indrejser

Gyldighedsperioden for et visum til flere indrejser er mellem seks måneder og et år. Det er mest gavnligt for besøgende og forretningsfolk, der rejser ind i Kenya mange gange om året. Direktøren for Immigration Services i Nairobi er ansvarlig for godkendelsen, som tager omkring en til to uger.

For at få dette visum skal du have et officielt brev fra din arbejdsgiver eller virksomhed, der angiver varigheden af dit ophold.

Krav til et visum til flere indrejser

 • Et gyldigt pas med mindst seks måneder til udløb og tre på hinanden følgende tomme sider
 • Et ikke-refunderbart gebyr på £8,1 ($11)
 • Visumgebyr på £223 ($101)
 • Et nyligt farvet fotografi i passtørrelse
 • Et officielt brev fra arbejdsgiveren eller virksomheden, der angiver årsagerne til flere besøg og visumets gyldighedsperiode
 • Invitationsbrev fra den organisation, du skal besøge, eller fra din vært. For studerende, et anbefalingsbrev fra skolen eller arbejdsgiveren for at angive besøgets årsager.
 • Dit visumansøgningsbrev
 • Bevis for ansættelse såsom dit personale-id eller en kopi af din kontrakt
 • Tre nylige visa til enkelt eller flere indrejser
 1. Henvist visum

Hvis du er statsborger af de nationaliteter, der er angivet i den anden tabel, skal du have et henvisningsvisum for at komme ind i Kenya. Direktøren for immigrationstjenester i Nairobi er ansvarlig for visumgodkendelsen.

Henviste visa tager længere tid at behandle, så det er bedst at ansøge mindst fire uger før den planlagte rejsedato.

Maksimal varighed af ophold i Kenya tilladt af e-visum

Besøgende, der kommer ind i Kenya, har tilladelse til at blive i maksimalt 90 dage, fra ankomstdatoen. Disse 90 dage bør være på en enkelt rejse for et enkelt-indrejsevisum.

Hvis du forlader Kenya inden de 90 dage, udløber visummet automatisk, så du skal bruge et nyt, hvis du ønsker at vende tilbage inden for samme periode.

Forlængelse af den maksimale varighed af ophold i Kenya

Efter standard 90 dages gyldighed kan du kun forlænge dit besøg én gang, op til 180 dage. Forlængelsen er dog ikke garanteret, da afgørelsen udelukkende afhænger af immigrationsmyndigheden i Kenya.

Gyldigheden af Kenya Visa kan udløbe før tiden

Der er nogle tilfælde, hvor visumets gyldighed udløber inden de normale 90 dage. For eksempel kan dit pas gyldigt være mindre end seks måneder fra din ankomstdato, eller der er mistanke om, at du ikke har opfyldt visumkravene.

Det er derfor afgørende at følge de korrekte procedurer, sikre, at du indsender gyldige dokumenter og overholde de lokale myndigheder, når du ankommer til Kenya.

Ved ankomsten vil immigrationstjenestens stempel på dit pas angive den sidste dato, du skal forlade landet.

Ekstra Noter

 • Visa-behandlingsgebyret kan ikke refunderes
 • Eventuelle ufuldstændige ansøgninger vil ikke blive godkendt
 • At have et e-visum giver dig ikke den ultimative autoritet til at komme ind i Kenya, selvom det er gyldigt. Immigrationsofficeren på indrejsestedet kan nægte dig tilladelse til at komme ind i Kenya, hvis du ikke opfylder immigrationskravene, eller hvis din tilstedeværelse er imod nationale interesser.
 • Hvis du driver en virksomhed eller får arbejde uden det nødvendige pas eller tilladelse, er det en lovovertrædelse.
 • Du skal have et visum før indrejse i Kenya, ikke ved ankomsten
 • Sørg for at udskrive kopier af dit e-visum for at fremvise ved indrejsestedet
 • Godkendelsesprocessen tager mindst to arbejdsdage for at sikre, at du indsender din ansøgning til tiden
 • Alle voksne, der besøger Kenya, skal indsende en e-Visa-ansøgning via deres e-Visa-konto. Hvis du har børn, kan du bruge din konto til at indsende ansøgninger.
 • Behandlingen af visumansøgningen sker en måned før den forventede ankomstdato, også selvom du ansøger tidligere.
 • Gyldighedsperioden begynder, når visummet godkendes, ofte otte dage efter indsendelse eller fire dage i hastetilfælde
 • Der er specifikke COVID-19-foranstaltninger og krav til internationale besøgende; sikre, at du får opdateret information her