Jeg har mistet mit visum/turistkort i Cuba; Hvad gør jeg nu?

Bare rolig. Der er ingen grund til at gå i panik. Hvert eneste år er der tusindvis af turister der mister deres turistkort/visum i Cuba. Du er altså ikke den eneste. Løsningen er heldigvis hurtig og simpel. Du tager forbi et immigrationskontor og forklarer situationen. Du vil nu skulle betale for et nyt visum, som koster 25 CUC(25 USD). ¨

De 25 CUC skal betales i en bank, hvorefter man får et stamp og en kvittering. Dette medbringes til immigrationskontoret.

Jeg er i lufthavnen, og jeg kan ikke finde mit turistkort

Hvis du står i lufthavnen, og er på vej hjem til Danmark, så skal du i immigrationen forklare at du har mistet dit turistkort, og forklarer at du ikke kunne nå at få et nyt turistkort. De fleste vil i denne situation opleve at immigrationen tjekker ens pas for indrejse stempel, og herefter vil du få lov at gå ombord på dit fly. Det kan selvfølgelig altid anbefales at sørge for at komme forbi immigrationen inden lufthavnen, og løse problemet på den “officielle måde”. Dog kan man i nogle tilfælde slet ikke nå at komme forbi immigrationen. Og i dette tilfælde vil altså for de flestes vedkommende ikke opleve problemer i lufthavnen.

Vil jeg få problemer med at besøge Cuba igen fordi jeg har mistet mit visum?

Nej. Der er mange turister som får forlagt deres turistkort og ikke kan finde det hvert eneste år. Det er altså et udbredt problem på Cuba. Så fordi du uheldigvis har mistet dit visum, så betyder det ikke, at du ikke kan besøge Cuba igen.

Det eneste problematiske du kan have i dit pas er et “Visa Rejected” stamp. Dette sker hvis du rejser til et land og de nægter dig indrejse. Det kan have negative indvirkninger på fremtidige visum ansøgninger. Det er dog ikke noget vi har oplevet i forbindelse med ind- eller udrejse til Cuba.

På din indrejse til Cuba skal du selvfølgelig altid have et turistvisum. Du får ikke lov til at boarde eller checke-in til dit fly uden et visum.

 

Skriv en kommentar