Hvordan får man visum til Cuba?

Cuba er en smuk destination. Cuba er en ø-stat i det nordlige Caribien. Hvert år drager flere tusinde danskere afsted for at opleve Cuba. Cuba ligger mellem det Atlanterhavet og Caribiske Hav. Danskere har desværre ikke visumfri adgang til Cuba. Det betyder at du før afrejse skal ansøge og få godkendt et visum til Cuba. I denne artikel vil du herunder få svaret på hvordan man får et visum til Cuba.

Sådan får du et visum til Cuba

Der findes 2 forskellige typer visum til Cuba. Der er et “grønt” turistkort og et “lyserødt” turistkort. Forskellen afhænger af hvordan du flyver til Cuba. Hvis du flyver til Cuba via USA, så skal du bruge det lyserøde turistkort, og hvis du ikke flyver via USA, så skal du bruge det grønne turistkort. Hvis du flyver via USA så er prisen på dit visum langt højere end hvis du ikke flyver via USA. Et lyserødt visum koster cirka 2-3 gange mere end et grønt visum.

Sådan bestiller du et Cuba visum

De eneste informationer dit rejsebureau skal bruge for at behandle din visumansøgning til Cuba er følgende oplysninger:

  • Fornavn og Efternavn som det står i dit pas
  • Pas udstedelsesdato og udløbsdato
  • Pasnummer
  • Nationalitet / Statsborgerskab

Hvor længe må jeg opholde mig i Cuba

Du må opholde dig i Cuba i 30 dage. Dog kan du, imens ud er i Cuba, forlænge dit ophold. Du kan forlænge dit ophold med op til 30 dage. Det kræver at du tager ind til immigrationskontoret og betaler 25 CUC. 25 CUC er 25 USD. Du skal i forbindelse med forlængelsen af dit ophold fremvise dokumentation for hvor du bor. Dette kan i mange tilfælde være nok bare at vise eller skrive adressen på dit hotel eller airbnb.

 

Skriv en kommentar