Hvor langtid tager det at få visum til Indien?

Indien er en af de første 3. verdenslande der introducerede et elektronisk visum system. Det betyder at visum til Indien kan udstedes allerede efter 2 hverdage. Gennemsnitligt tager det 2 hverdage før et visum er udstedt, dog afhænger det ofte om ansøgeren har indsendt de korrekte dokumenter. Du bliver blandt andet bedt om at uploade følgende dokumenter:

  • Et billede af den biologiske side i dit pas
  • Et pas-lignende selfie på lys baggrund i høj kvalitet
  • En kopi af for eksempel din hotelreservation i PDF format
  • En kopi af din returbillet eller flybillet ud af Indien

Hvis du har disse dokumenter klar kan du altså komme igennem visumprocessen indenfor 2 hverdage.

Hvornår skal jeg ansøge om et visum til Indien?

Det anbefales at man ansøger i god tid, da man kan risikerer at ens ansøgning tager længere tid end gennemsnittet. De fleste rejsende kan ansøge én uge før afrejse og få sit visum allerede efter et par dage. Dog er der særtilfælde hvor det tager længere tid. De fleste årsager til at en visumansøgning tager længere tid end normalt:

  • Ansøgeren har indsendt et pasfoto som ikke lever op til kravene. Du må for eksempel ikke indsende et billede af et pasfoto. Det anbefales at man tager en selfie eller får en ven til at tage et billede af ens med en lys baggrund. Billedet skal være ligesom når du får taget et pasfoto.
  • Billede af ens pas er ikke i god nok kvalitet. Billedet af billede-siden i passet skal være i god kvalitet, så dem der behandler din visumansøgning uden problemer kan læse alle detaljerne i dit pas. Der må for eksempel ikke være et lysskær eller glimt på billedet.
  • Ansøgeren har ikke indsendt en retur billet eller en billet ud af Indien som er indenfor de 30 dage eller 180 dage som ens visum er gyldigt i.

Der er selvfølgelig også ekstra ordinære situationer hvor en ansøger skal gennemgå ekstra sikkerhedstjek.

Normalt anbefales det at man blot ansøger 1 eller 2 uger i forvejen. For de fleste kan man nøjes med at ansøge 1 uge i forvejen.

Skriv en kommentar