Hvor langtid før afrejse skal man ansøge om et visum til Indien?

Det anbefales altid at man ansøger om sit visum i god tid. Gennemsnitligt bliver et standard 30 dages turistvisum til Indien udstedt efter 2 hverdage. Der kan i særtilfælde gå længere tid. Det anbefales at man minimum ansøger om sit visum til Indien én uge før afrejse, eller cirka 5-7 hverdage før afrejse. Det er altid ens eget ansvar at man får ansøgt i ordenligt tid, og at man har et gyldigt visum før afrejse.

Hvis du har alle dine dokumenter klar, så kan du ansøge 1 uge i forvejen. Hvis du ikke har alt klart, så anbefales det at påbegynde processen allerede et par uger før afrejse.

Hvad der kan gå galt i forbindelse med ens visumansøgning

Der er flere ting der kan gå galt i forbindelse med ens visumansøgning. Normalt går der gennemsnitligt 2 hverdage før et Indien visum er udstedt, dog kræver det at alle påkrævede dokumenter bliver overdraget(uploadet) med det samme. Derudover skal dokumenterne også være i ordentlig kvalitet. Dokumenterne man skal uploade er blandt andet:

  • Et pasfoto-lignende billede. Dette kan for eksempel være en “selfie” med en hvid/lys baggrund. Dette billede skal være i god kvalitet, være taget for nyligt og overholde de krav som der normalt er til et pasfoto. (Du må for eksempel ikke smile, du må ikke være solbriller på eller kasket).
  • En flybillet ud ef Indien igen. Datoen på flybilletten skal være indenfor visummets gyldighed(30 dage).
  • En hotelreservation. Dette kan for eksempel være en PDF udskrift af hotelreservationen på din e-mail.
  • Et billede af biografi siden i dit pas. Den side hvor dit billede også er på. Man skal kunne se alle fire hjørner af passet, og der må ikke være et “glans eller skær” på billedet.

De fejl som mange visumansøgere laver, som kan forsinke ens visumansøgning:

  • Ansøgeren uploader et dårligt pasfoto i lav kvalitet, som ikke godkendes af de indiske myndigheder
  • Ansøgeren har ikke en returbillet ud af Indien igen
  • Ansøgeren har taget et dårligt billede af ens pas
  • Ansøgeren har taget et billede af et pasfoto. Billedet af dig selv skal være taget for nyligt, og du må ikke “tage” et billede af et andet “billede”.

Skriv en kommentar