Hvor langtid før afrejse skal man ansøge om visum til Sri Lanka? (Sri Lanka eTA)

Danske rejsende der skal besøge Sri Lanka anbefales at søge om et visum 1 uge forinden. Derudover er det vigtigt at du har styr på alle dine rejsedokumenter. Der gælder følgende visumkrav til din rejse:

  • Danske statsborgere har ikke visumfrit indrejse til Sri Lanka, men kan ansøge om et visum som gælder i op til 30 dage
  • Dit pas må tidligst udløbe 6 måneder senere end den dato du indrejser i Sri Lanka
  • Hvis du rejser til Sri Lanka på forretningsrejse, så kræver det en invitation fra din forretningsforbindelse

Derudover kan det oplyses at Sri Lanka godkender både danske forlængede pas, danske provisoriske pas og EU nødpas.

Du kan ansøge om et visum til Sri Lanka(også kendt som et Sri Lanka eTA) ved at klikke på dette link.

Hvorfor er det vigtigt at søge om Sri Lanka visum i god tid?

De fleste rejsende til Sri Lanka kan få godkendt deres visum til Sri Lanka indenfor 30 minutter. Det betyder altså at hvis man har glemt at søge om det, så kan man i teorien stadig nå det i bilen på vej til lufthavnen. Det anbefales dog at man søger 1 uge før. I nogle tilfælde kan man blive bedt om at komme med mere dokumentation.

De fleste årsager til at man bliver afvist er følgende:

  • Fejl i ens pasnummer: Dette er den største fejl du kan lave i forbindelse med udfyldelsen af dit Sri Lanka visum (eTA). Årsagen er at din Sri Lanka visum, også kendt som et Sri Lanka eTA, er forbundet direkte med dit pasnummer. Hvis du skriver et fejlagtigt pasnummer i din ansøgning, så har du altså ikke noget gyldigt visum. Det er derfor vigtigt at du dobbelt tjekker at du har indtastet dit pasnummer korrekt.
  • Fejl i ens navn: Der er mange danskere som har et fornavn eller efternavn med et specielt bogstav; Æ, Ø eller Å. I dette tilfælde er det vigtigt at man er klar over at et Ø bliver til OE, et Æ bliver til et AE og at et Å bliver til AA.
  • Fejl i udløbsdatoen eller udstedelsesdatoen på dit pas: Selvom alle informationer i din visumansøgning selvfølgelig skal være sandfærdige og korrekte, så er der informationer som bare skal stemme 100% overens med passet. Dette inkluderer dit fulde navn, pasnummer og udstedelses- og udløbsdatoen i dit pas.

Hvis man laver en fejl i sin ansøgning, så bliver man nødsaget til at placerer en ny ansøgning med korrekte oplysninger. Det er derfor at vi anbefaler at man søger 1 uge før afrejse, så man er sikker på at have et godkendt visum før man skal afsted. Du får ikke lov til at gå ombord på flyet uden et gyldigt visum.

 

Skriv en kommentar