Hvor længe må jeg opholde mig i Cuba på et visum?

Rejsende der besøger Cuba på et turistvisum må opholde sig i Cuba i op til 30 dage. Dog kan du forlænge dit visum imens du er i Cuba med 30 dage. Det koster omkring 25 USD at forlænge sit visum imens man er i Cuba. Det kræver at man tager forbi et visumkontor dernede og fremviser dokumentation for sit ophold.

Sådan forlænger du dit ophold i Cuba med yderligere 30 dage

Hvis du under dit ophold i Cuba får lyst til at forlænge dit ophold, så kan du forlænge dit ophold med yderligere 30 dage. Det koster 25 USD at forlænge dit ophold. Du forlænger dit ophold ved at tage til følgende adresse:

Vedado, Havana, number 17, between J and K street.

Du skal være opmærksom på at der er en påkrævet dresscode. Du kan ikke møde op i badesandaler og badeshorts. Det anbefales at mænd tager skjorte og bukser på. Kvinder bør iklæde sig konservativt. Hvis dette ikke overholdes risikerer du at blive afvist.

Derudover skal du huske at medbringe følgende:

  • En kopi af dit pas
  • Dit originale visum
  • 25 CUC stamp (du skal inden besøget forbi en bank og indbetale 25 CUC og medbringe din stamp og kvitteringer for dette)
  • Kvitteringer fra det sted du har opholdt dig i Cuba. Hvis du ikke har kvitteringer, så skal du medbringe adressen på det sted du har opholdt dig.

Du skal forvente at stå i kø. Det kan sagtens tage et par timer.

Husk dit visum før du boarder dit fly til Cuba

Det er vigtigt at være opmærksom på, at før du kan boarde eller checke-in på dit fly til Cuba, så skal du have et gyldigt visum til Cuba. Danske statsborgere er vant til at kunne rejse visumfrit til hele verden, dog kræves der i Cuba et turistvisum for alle rejsende. Et visum til Cuba er enten grønt eller lyserødt. Du skal bruge et grønt visum til Cuba hvis du ikke mellemlander i USA. Hvis du mellemlander i USA, så skal du bruge et lyserødt visum. Forskellen er prisen. Et visum, hvis du flyver via USA, koster 2-3 gange mere end hvis du ikke flyver via USA.

Husk også et transitvisum hvis du mellemlander i Canada eller USA

Hvis du mellemlander i et andet EU land før din endelige destination i Cuba, så skal du selvfølgelig ikke have et transitvisum, men hvis du flyver via enten USA eller Canada, så skal du huske at ansøge om et transit visum. Et “transitvisum” til USA er også kendt som et ESTA, og i Canada hedder det eTA Canada.

 

 

Skriv en kommentar