Hvor længe gælder ESTA?

En ESTA godkendelse gælder som udgangspunkt i 2 år ad gangen. I denne periode kan du bruge din ESTA godkendelse til så mange rejser som du ønsker, dog må hver rejse kun vare op til 90 dage ad gangen.

ESTA er tilknyttet dit pas

Når du ansøger om ESTA skal du huske at din ESTA godkendelse er tilknyttet dit pas. Dvs. at hvis dit pas udløber indenfor mindre end 2 år, så udløber din ESTA godkendelse samtidig. Det er ikke muligt at opdatere din ansøgning med et nyt pasnummer. Du er derimod nød til at indsende en ny ansøgning. Det kan derfor være en god ide at ansøge om ESTA med et pas med mere end 2 års gyldighed.

De 90 dage gælder hele Nordamerika

Når du rejser ind og ud af USA med en ESTA godkendelse, så skal du huske på at hvis du besøger et naboland som f.eks. Canada eller Mexico, så tæller det også som en del af dine 90 dages ophold i USA. Dvs. hvis du ankommer i USA med fly og ligeledes rejser hjem fra USA, så skal hjem- og udrejse være indenfor 90 dage af hinaden, selv hvis du har været i selve USA i mindre end 90 dage. Det er derfor vigtigt at du planlægger din ferie således at du ikke risikerer at overskride tidsgrænsen for dit ESTA.

Husk at holde pause mellem dine ophold i USA

Selvom at ESTA giver dig ret til et ubegrænset antal rejser til USA, så skal du stadig huske på at det primært er til ferier og lignende. Det er derfor potentielt problematisk hvis du rejser ind i USA igen lige efter at dine 90 dage er udløbet, da det så kan fremstå som om at du de facto bor i USA ulovligt. Du kan derfor risikerer at blive afvist i grænsekontrollen hvis du rejser ind igen lige efter du allerede har opholdt dig der.