Hvad koster et visum til Cuba?

Cuba er en smuk ø i Caribien, som bliver besøgt af tusindevis af danske rejsende hvert eneste år. Cuba er velkendte for deres ikoniske biler og bygninger. Som dansk statsborger er man måske vant til at have visumfri rejse til de fleste lande i verden, men alle der rejser til Cuba skal have et visum. Et visum til Cuba koster 85 USD, hvis du ikke flyver via USA. Hvis du flyver via USA så koster det cirka 195 USD.

Et visum til Cuba kan altså koste 85 USD hvis du ikke flyver via USA, og det koster altså 195 USD hvis du flyver via USA. Det kan derfor svarer sig at finde et fly der flyver enten direkte fra Europa til Cuba, eller et fly der mellemlander i for eksempel Canada.

Hvorfor er et Cuba visum så meget dyrere hvis jeg flyver via USA?

USA og Cuba har haft et meget anstrengt forhold. Dette gør at personer der flyver til Cuba via USA skal bruge et “lyserødt” turistkort for at komme ind, og personer der ikke flyver via USA skal bruge et “grønt” turistkort.

Hvorfor kan jeg ikke se flybilletter til Cuba

Det kan være lidt besværligt at finde billige flybilletter til Cuba. Årsagen er at flysammenlignings sider som for eksempel Momondo ikke
må vise priserne på flybilletter til Cuba på grund af USA´s sanktioner imod Cuba. Du kan læse mere om det her: https://home.treasury.gov/policy-issues/financial-sanctions/sanctions-programs-and-country-information

For at finde fly til Cuba skal du søge direkte hos flyselskaberne:

Hvordan undgår jeg at mellemlande i USA når jeg skal til Cuba

Som dansker kan du desværre ikke finde direkte flyforbindelser mellem Danmark og Cuba. Du skal i stedet finde et alternativ. Du kan enten mellemlande i Canada, Mexico eller et andet sted i Europa.

Der er flere lokationer i Europa der har direkte fly til Havana på Cuba. Disse lokationer er følgende:

  • Madrid (Spanien)
  • London (Storbritanien)
  • Amsterdam (Holland)
  • Paris (Frankrig)
  • Frankfurt (Tyskland)
  • Milano (Italien)
  • Zürich (Schweiz)

 

 

Skriv en kommentar