Hvordan påvirker coronavirussen ESTA?

Til trods for coronavirus-situationen kan du stadig forsat ansøge om en ESTA godkendelse. Dette skyldes at en ESTA godkendelse gælder i op til 2 år. Du kan derfor sagtens ansøge om ESTA nu hvis du f.eks. har planer om at rejse til USA til sommer eller senere hen.

Kan man stadig rejse til USA hvis man har en ESTA godkendelse?

Selvom at man har en ESTA godkendelse er man stadig omfattet af alle gældende indrejseforbud. På nuværende tidspunkt er indrejse fra bl.a. Storbrittanien og Schengenområdet forbudt. Det er ligeledes forbudt at rejse til USA hvis du har opholdt dig der indenfor de to foregående uger. For at kunne rejse til USA skal du altså både have en gyldig ESTA godkendelse, og du skal sikre dig at du ikke overtræder nogen af indrejseforbuddene.

Hvornår kan man rejse fra Danmark til USA igen?

Det er fortsat uvidst nøjagtig hvornår USA igen tillader indrejse fra Schengenområdet (og dermed også Danmark). Ifølge de amerikanske myndigheder skulle coronavirusvaccinen være uddelt til hele befolkningen til maj. Det er derfor muligt at USA igen vil åbne for indrejse til den tid, men der er på nuværende tidspunkt ikke kommet nogen udmeldinger om nøjagtig hvornår det kommer til at ske.

Hold dig løbende opdateret som rejsende

Grundet den fortsatte usikkerhed omkring genåbningen af indrejse mellem Europa og USA anbefaler vi at man løbende holder sig opdateret hvis man har planer om snarligt at rejse til USA. F.eks. kan man følge nye udmeldiger fra de amerikanske grænsemyndigheder her. Derudover bør man som dansk rejsende kontakte Udenrigsministeriet for den nyeste information omkring ens muligheder for indrejse i USA som dansk stasborger.

Skriv en kommentar