Visum til Canada (ETA Canada)

Danske statsborgere og andre rejsende med visumfri indrejse i Canada skal bruge en eTA forhåndsgodkendelse hvis de ankommer til landet med fly. En eTA gælder i op til 5 år, og giver en lov til at opholde sig i Canada i 6 måneder ad gangen Du kan ansøge om eTA online her.

Hvordan fungerer eTA?

En eTA er en elektronisk rejseautorisation (ligesom det amerikanske ESTA) for visumfrie rejsende til Canada som ankommer med fly. Det vil sige at det er en forhåndsgodkendelse af den rejsende, som skal sikre at vedkommende lever op til indrejsekravene. Du skal dog stadig igennem græsekontrollen når du ankommer til Canada.

Hele eTA systemet er elektronisk. Det vil sige at man skal indsende sin ansøgning på nettet. Når ens ansøgning bliver godkendt bliver ens rejseautorisation ligeledes udstedt elektronisk. Det at den er elektronisk udstedt betyder at din godkendelse er tilknyttet dit pasnummer i systemet. Du behøver således blot at medbringe dit pas, og så kan flyselvskaber og grænsemyndighederne automatisk tjekke din eTA status ud fra dit pas.

Hvem skal bruge eTA?

Statsborgere fra følgende lande skal have en godkendt eTA for at kunne rejse ind i Canada med fly:

AndorraAustralienBahamasBarbadosBelgienBrunei
BulgarienChileCypernDanmarkEstlandFinland
Forenede Arabiske EmiraterFrankrigGrækenlandHollandHong KongIrland
IslandIsraelItalienJapanKroatienLetland
LiechtensteinLithauenLuxembourgMaltaMexicoMonaco
New ZealandNorgePapau Ny GuineaPolenPortugalRumænien
SamoaSan MarinoSchweizSingaporeSlovakietSlovenien
SolomonøerneSpanienSverigeSydkoreaTaiwanTjekkiet
TysklandUngarnUSA (Green Card-holdere)VatikanetØstrig

Det er kun rejsende der rejser med fly der skal bruge en eTA. Hvis du rejser til Canada med bil eller skib skal du ikke bruge en eTA godkendelse. Hvis du rejser til Canada for at arbejde eller studere skal du formentlig bruge et visum i stedet.

Hvordan ansøger man om eTA?

Du kan ansøge om eTA ved at udfylde ansøgningsformularen her. Her skal du angive dine personlige oplysninger, pasinformationer og dine rejsedetaljer. Når du har indsendt din ansøgning kan du forvente et svar indenfor højst 3 dage – dog vil langt de fleste få et svar allerede indenfor under en times ventetid.

Efter din ansøgning er blevet færdigbehandlet modtager du dit svar på den emailadresse du angav i ansøgningsformularen. Af denne grund er det vigtigt at du er fuldstændig sikker på at både den emailadresse og det pasnummer du angiver er korrekte.