Cambodja genåbnede sine grænser for internationale vaccinerede rejsende

Rejsebranchen i Cambodja har grund til at fejre, efter at regeringen uventet besluttede at skrotte karantæne for alle vaccinerede rejsende.

Det sydøstasiatiske land ophævede rejse- og indrejseforbud efter 18 måneder. Dette skridt er i harmoni med nabolandene Thailand og Bali i Indonesien.

Gennem en lydbesked på sin Facebook-side meddelte premierminister Hun Sen, at udvalgte mennesker nu kan rejse gennem Cambodja i sin helhed uden at gå i karantæne. Der er;

  • Alle fuldt vaccinerede turister
  • Regelmæssige rejsende, og
  • Forretningsfolk

Denne beslutning afløste den tidligere plan om at genåbne berømte strande for besøgende som Koh Rong, Dara Sakor og Sihanoukville fra den 30. november.

Han beordrede ministeriet for turisme, sundhedsministeriet og andre relaterede sektorer til at overholde disse foranstaltninger. Han tilføjede også, at beslutningen var hurtig om at genåbne landet.

Ved ankomsten er det eneste krav en PCR-test, og hvis den viser sig negativ, kan de flytte hvor som helst, som de vil. De bliver nødt til at tage to negative COVID-19-tests – en 72 timer eller mere før rejsen og en, når de ankommer til Cambodja.

Uvaccinerede besøgende skal i karantæne

Ved ankomst til Cambodja skal uvaccinerede rejsende stadig i karantæne i 14 dage. De skal også tage en PCR-test, før de får tilladelse til at bevæge sig frit.

Cambodja siger, at premierministeren beslutter at sætte skub i økonomien

Cambodja er det første asiatiske land til at fjerne restriktioner og åbne sine grænser helt. Det er en lettelse for den svækkede turistindustri. Alene sidste år faldt omsætningen fra denne industri drastisk fra omkring $5 milliarder i 2019 til kun $1 milliard i 2020. Faldet afspejlede et drastisk fald fra mere end 6,6 millioner besøgende til 1,3 millioner udenlandske ankomster året efter.

Rejsebranchen har spændt ventet på fuld genåbning, da vaccinationsraterne i Cambodja fortsætter med at stige. Ifølge All Dreams Cambodia er landets vaccinationskampagne en utrolig præstation.

Den administrerende direktør, Jacques Guichandut , var tilfreds med resultatet. Han delte de fantastiske nyheder gennem sin LinkedIn og refererede til Cambodja som “et lille land med et stort hjerte”. Som det første sydøstasiatiske land, der åbnede grænser uden restriktioner, takkede han Cambodjas kongelige regering for at tage føringen. Han bekræftede, at landet er klar til at byde alle velkommen.

Han bad tidligere om genåbningen af grænsen og sagde, at turismen tegnede sig for omkring 20% af økonomien før pandemien. De kinesiske indbyggere vil ikke være i stand til at rejse før andet eller tredje kvartal af 2022. Derfor er der behov for at målrette mod alle internationale markeder.

Han demonstrerede, at den eneste måde at tiltrække internationale besøgende på er at fjerne restriktioner og begrænsninger for hele landets genåbning.

For at støtte sit argument observerede han, hvordan mere end hundrede lande verden over er klar til at modtage fuldt vaccinerede besøgende, såsom;

  • Thailand
  • Costa Rica, og
  • Kroatien

Folk har nu frihed til at vælge, hvor de vil rejse og holde ferie. Det betyder, at de kun rejser til Cambodja, hvis landet fremmer gunstige forhold.

Cambodjas vaccinationsstatus

I øjeblikket er Cambodja det 11. mest vaccinerede ikke-europæiske land globalt. Det er også her alle voksne har fået vaccinationen. Phnom Penh er den mest vaccinerede hovedstad, hvor mere end 95 % af indbyggerne får mindst én dosis.

Efter genåbningen af grænsen for fuldt vaccinerede udlændinge er den generelle forventning en foryngelse i turistindustrien. Cambodja har så meget at tilbyde som en af Asiens største attraktioner, men pandemien tvang en nedlukning, der gradvist afbrød alle indtægter.

Den vellykkede genåbning bærer fremragende nyheder, da det vil være første gang, at det nye Hyatt Regency Phnom Penh åbner dørene for gæster efter lanceringen i januar. Herman Kemp, hotellets administrerende direktør, udtrykte sin taknemmelighed for adgangen til vacciner.

Han er overbevist om, at da 99 % af personalet har den fulde vaccination, er de i den bedste position til at implementere strenge hygiejneforanstaltninger som forberedelse til den forventede stigning i internationale besøgende.

For at citere ham: “Hvis Cambodja fortsætter på den nuværende vaccinationsbane, vil vi højst sandsynligt blive det første land i Sydøstasien, der åbner for turister”.

“Når det sker, ser jeg frem til at byde internationale gæster velkommen til vores smukke ejendom og vise dem alt, hvad denne fantastiske by har at tilbyde.”

Genåbningsstrategien

Cambodjas genåbningsproces har faser, startende med Koh Kong-øerne i Thailandbugten og Sihanoukville-provinserne.

Alle rejsende, der planlægger at besøge, skal fremlægge bevis for, at;

  1. De har fuld vaccination
  2. Resultater fra en gyldig PCR-test, og
  3. Et bekræftet forudbestilt hotel eller overnatning.

Efter at have opholdt sig i fem dage, kan de frit bevæge sig og besøge andre destinationer i landet.

Siem Reap-provinsen følger trop som den anden provins uden karantænebegrænsninger. Efter et 5-dages ophold kan rejsende bevæge sig frit.

Direktøren for Phare, The Cambodian Circus , Said Dara Huot, er optimistisk over, at Cambodjas strategier for at bremse pandemien har meget at lære os. Han bemærker, at landet i øjeblikket kan prale af den mest vaccinerede befolkning i regionen, som rangerer højt i verden.

Folks tilpasning til den nye normal og at lære at håndtere COVID bidrog væsentligt til at fjerne obligatoriske foranstaltninger, der tvinger lukningen af bygninger, markeder og samfund.

De, der tester positive, kan isolere, behandle og komme sig derhjemme uden stigmatisering. Den totale genåbning af grænsen er befriende, og de rationelle strategier vil for altid forblive som et casestudie om, hvordan Cambodja manøvrerede pandemien.

”Vi ser frem til at tage imod internationale besøgende med åbne arme. Phare Circus Artists havde deres premiereforestilling i Frankrig med fuld stående ovation. Vi vil byde turister og kunstnere velkommen igen med et stående bifald til deres optræden, som er muliggjort af Cambodjas regerings strategier i håndteringen af Covid.”

Skriv en kommentar