Apply for Visa

"*" indikerer påkrævede felter

DD slash MM slash YYYY

Ofte stillede spørgsmål vedrørende visum til Kenya

19th juli 2024

by admin

Kenya har allerede genåbnet sine grænser for internationale turister og forretningsfolk. Du kan endelig planlægge din rejse for at udforske den rige kultur, dyrelivssafari og sandstrande ved kysten i behageligt vejr.

Det er vigtigt at bemærke, at siden 1. januar 2021; det er ikke muligt at få visum ved ankomst. Alle visumansøgninger skal være inden ankomst, da du skal fremvise e-visum ved indrejse.

Generelle spørgsmål

Har jeg brug for et visum til min ferie i Kenya?

Ja, alle rejsende, der rejser ind i Kenya , kræver et visum. Børn under 16 år skal dog kun fremvise identifikationsdokumenter.

Hvad er gyldighedsperioden for e-visumet?

Kenya e-visum er gyldigt i tre måneder, startende når du modtager visummet. Du kan kun opholde dig i Kenya i maksimalt 90 dage fra din ankomstdato, hvis du besøger i turist- eller forretningsøjemed.

Hvis du gerne vil ud og vende tilbage til Kenya inden de 90 dage, skal du have et nyt visum anden gang. Du kan dog ikke ansøge om dobbeltvisum, mens du stadig er i Kenya, så du bliver nødt til at ansøge uden for Kenya, selvom det nuværende visum stadig er gyldigt.

For et transit e-Visa kan du blive i op til 72 timer.

Hvilken visumtype skal jeg bruge for at komme ind i Kenya?

Hvis du planlægger at blive i Kenya i mindre end 90 dage, kan du ansøge om et e-visum online. Du modtager et link via den e-mail, du brugte i din ansøgning. Det er bedst at udskrive to eller flere kopier, da du skal præsentere en kopi ved indtastningen.

Hvis du planlægger at blive længere end 90 dage, skal du ansøge om et fysisk visum. Dette gælder også, hvis du ikke har opfyldt kravene til e-visum.

Du kan ansøge om et fysisk visum på den kenyanske ambassade, men det er dyrere og har en mere kompleks ansøgningsprocedure.

Hvornår skal jeg indsende min ansøgning om et Kenya e-visum?

Din e-Visa-ansøgning vil blive godkendt tre måneder til din forventede ankomstdato, selvom du ansøger tidligere. Det er dog tilrådeligt at sikre, at du indsender din ansøgning mindst tre dage til din ankomstdato.

Skal børn også ansøge om e-visum?

Børn under 16 år behøver ikke at ansøge om et e-visum. De behøver kun at fremvise gyldige identifikationsdokumenter og en returbillet ved ankomsten.

Fra 17 år og derover skal personen have et e-visum og et gyldigt pas. Visumgebyrerne er de samme som for de voksne.

Kan jeg forlænge mit e-visum til Kenya?

Ja, du kan kun forlænge din e-visumperiode én gang, fra 90 til 180 dage. Du skal besøge immigrationstjenestens hovedkvarter i Nairobi for at gøre det.

Jeg har mit visum, er der andet jeg bør gøre?

Bekræftelsesmailen vil have et link til visummet, som du derefter downloader og udskriver. Du skal blot fremvise en kopi med dit pas, når du ankommer.

Vil Coronavirus (Covid-19) påvirke min rejse til Kenya?

Før du rejser, er det vigtigt at bekræfte, om du overholder alle COVID-19-regler i Kenya. Afhængigt af den kenyanske regerings direktiver ændres de fra tid til anden.

Selvom den kenyanske regering ikke kræver bevis for vaccination, skal du have et COVID-19 testcertifikat. Covid-19 PCR-testen bør være 96 timer eller mindre før afrejse til Kenya.

Børn under fem år er undtaget fra denne test.

Spørgsmål om visumansøgningen

Hvor ansøger jeg om mit Kenya-visum?

Hvis du kommer fra Storbritannien eller et andet europæisk land, indsender du kun din visumansøgning online .

Er gruppeapplikationer tilladt?

Det er ikke et krav at indsende en gruppeansøgning, men det vil spare dig for for mange gentagelser, da oplysningerne ligner hinanden. Hver person betaler visumgebyret individuelt.

Hvilke detaljer har jeg brug for til ansøgningen?

Efter at have angivet de grundlæggende oplysninger på visumansøgningsformularen, skal du uploade et foto i passtørrelse og en passcanning.

De yderligere oplysninger, du skal bruge, omfatter:

  • Bookingbekræftelse fra et feriested, hotel eller overnatningssted eller et invitationsbrev fra en kenyansk beboer eller det firma, du besøger, hvor det er relevant
  • Detaljer om din returflyvning eller videreflyvning for transitvisa
  • Hvis du bor hos familie eller venner, så få et foto eller scanning af værtens ID eller pas

Hvad koster ansøgningen om visum til Kenya?

Et enkelt visum til Kenya koster 130 EUR, uden yderligere transaktionsomkostninger. Denne pris inkluderer konsulære gebyrer, ansøgningsomkostninger og moms.

Hvad er betalingsmetoderne for mit visum?

Du kan gennemføre onlinebetalingen via MasterCard, Visa eller American Express.

Hvordan og hvornår skal jeg modtage mit visum til Kenya?

Når du har indsendt din ansøgning, modtager du en bekræftelses-e-mail. Du bør modtage dit visum om cirka otte dage, men det kan tage længere tid, da gennemgangsprocessen er manuel.

Efter godkendelse vil du modtage en SMS-besked og en e-mail med et link til visumdownloadsiden.

Skal jeg besøge ambassaden eller konsulatet på et hvilket som helst tidspunkt?

Nej, det gør du kun, hvis du planlægger at blive i Kenya i mere end 90 dage, eller hvis din onlineansøgning mislykkedes.

Skal jeg have en hotel- eller flybekræftelse, før jeg ansøger om visum?

Ja, du skal fremvise en reservationsbekræftelse fra ethvert overnatningssted eller din værts adresse, hvis du bor hos venner eller familie. Du har også brug for oplysningerne om en returflyvning eller videreflyvning, når du ansøger om visum.

Jeg er ikke sikker på min nøjagtige ankomstdato i Kenya; Er det et problem?

Hvis din ankomstdato er forskellig fra den, du har angivet på ansøgningsskemaet, er det okay, hvis den falder mellem 30-60 dage fra den forventede ankomstdato.

Du kan ankomme op til 30 dage før eller 60 dage efter den dato, du udfyldte.

Spørgsmål vedrørende visum

Kan jeg bruge mit visum til at drive forretning eller arbejde i Kenya?

Nej, du skal have en særlig arbejdstilladelse fra ambassaden for at arbejde i Kenya. Hvis du er på forretningsrejse, skal du angive det i ansøgningsskemaet. Hvis din arbejdsgiver er uden for Kenya, kan du kun drive forretning i Kenya for et forretningsvisum.

Hvordan præsenterer jeg mit foto eller passcanning?

Når din betaling er gennemført, vil en uploadside poppe op. Du kan uploade fotoet i passtørrelsen og passcanningen i ethvert filformat.

Skal jeg ansøge om et nyt visum, hvis jeg får et nyt pas efter at have indsendt min ansøgning?

Ja, dit visum knytter sig præcist til dit pas og det pasnummer, du brugte i ansøgningen. Hvis du får en ny tilladelse, skal du sørge for at ansøge om et nyt visum.

Ændring eller annullering af en applikation

Jeg lavede nogle fejl ved at udfylde ansøgningsskemaet; Hvad skal jeg gøre?

Når først indsendelsen er vellykket, er det umuligt at justere eller ændre nogen detaljer. Eventuelle fejl kan føre til afvisning af visum ugyldighed, men du kan ansøge om et nyt visum i et sådant tilfælde.

Hvis du bemærker nogen fejl efter at have fået dit visum, er det bedst at ansøge om et nyt, selvom det ser ud til at være gyldigt. Kenyanske myndigheder kan nægte dig adgang, hvis oplysningerne er forkerte.

Kan jeg ændre eller annullere min ansøgning?

Når din ansøgning bliver behandlet, er det ikke muligt at annullere den. Behandlingen sker omkring fem minutter efter betalingsbekræftelse.

This site is registered on wpml.org as a development site.