Apply for Visa

"*" indikerer påkrævede felter

DD slash MM slash YYYY

Indien visum gyldighed

19th juli 2024

by admin

Indien har en mangfoldig kultur, sprog, religion, festivaler og traditioner. Det er et land, der byder på meget for turister – det være sig de hellige templer eller romantiske ferier.

Mange mennesker, der kommer til Indien for første gang, kan finde det udfordrende at bekræfte gyldigheden af visum til Indien. Før du rejser til Indien, skal du kende visumets gyldighedsperiode eller længde. Indien visum gyldighed er normalt givet i en til seks måneder, afhængigt af typen af visum. Nogle rejsende kan dog blive nødt til at vise yderligere bevis for hjemrejse og tilstrækkelige midler, mens de ansøger.

Læs videre for at vide mere om gyldigheden af visum til Indien.

Hvad er Indien Visa?

Det indiske visum eller e-visum er et elektronisk dokument, som du kan ansøge om på en hjemmeside og modtage på din e-mail. Det er et obligatorisk krav for alle besøgende til Indien, inklusive statsborgere i Storbritannien, EU og Israel.

Du kan ansøge om et indisk visum online via https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html . Du kan også udfylde ansøgningsskemaet online og printe det ud. Saml senere de nødvendige dokumenter og indsend dem til den pågældende indiske mission i din stat.

Når du ansøger, skal du indsende din scannede paskopi og et nyligt foto under ansøgningsprocessen. Afhængigt af hvilken type visum en rejsende ønsker, skal du muligvis indsende yderligere dokumenter.

Indiens e-visum er obligatorisk for rejsende at ankomme med skib eller båd til havnene i;

 • Cochin
 • Mumbai
 • Chennai
 • Nye Mangalore
 • Goa

Indien visum er også obligatorisk, når man ankommer gennem disse 28 udvalgte lufthavne. Sørg for at bekræfte dit indgangssted på forhånd for at undgå gener.

Når det er tid til at tage af sted fra Indien, skal du bruge ethvert udgangssted med en immigrationskontrolpost, dette inkluderer de gyldige indgangssteder, dvs. søhavne og internationale lufthavne. Ellers kan du forlade Indiens grænser gennem Nepal ved Raxaul, Jogbani og Banbasa. Du kan også bruge Gauriphanta, Rani Gunj, Rupaidiha og Sonouli.

Typer af indiske e-visum

Der er tre hovedtyper af indiske visa udstedt af den indiske regering. De omfatter;

 1. E-turist visum

E-turistvisumet er en online rejsetilladelse til Indien af turistmæssige årsager. Med et gyldigt e-turistvisum kan en rejsende have yoga-retreats, besøge turistattraktioner og møde familie og venner.

 1. E-Business Visa

En udlænding, der rejser til Indien, kan ansøge om et e-business visum til forretningsformål. Mens man er i Indien, kan en udenlandsk rejsende;

 • Deltag i forretningsmøder
 • Start en virksomhed
 • Køb eller sælg eller byt varer og tjenester ind
 • Afholde forretningsrejser
 • Gennemføre personalerekrutteringer
 • Deltag i erhvervsudstillinger eller messer
 • Deltage i et igangværende forretningsprojekt
 • Hold et foredrag under Global Initiative for Academic Networks (GIAN)
 1. E-medicinsk visum

Det indiske e-medicinske visum er en digital rejsetilladelse, der tillader udlændinge at søge lægebehandling.

E-medicinsk visum er ikke tilgængeligt for familiemedlemmer, men kun patienten. Den indiske regering tillader dog to blodslægtninge til en indehaver af et medicinsk visum at ansøge om et lægevisum.

Krav til visumansøgning til Indien

De generelle krav til et visum til Indien er;

 • En scannet kopi af dit pas, inklusive mindreårige børn. Passet skal angive, at du er fra en stat, der er berettiget til visumansøgning.
 • Et gyldigt pas, gyldigt i minimum seks måneder
 • To tomme passider
 • Et nyligt farvet pasfoto
 • Hav en returbillet eller en transitbillet til en anden destination
 • Bevis for tilstrækkelige midler til at forsørge dig under din opholdsperiode i Indien

Hvor længe skal jeg vente på, at mit visum til Indien behandles?

Indien visumansøgning tager i gennemsnit en uge for regelmæssig behandling af ansøgninger.

Det tager dog omkring tre arbejdsdage at behandle hasteansøgninger.

Hasteansøgninger sparer dig for mange arbejdsdages ventetid sammenlignet med almindelige ansøgninger. Sådanne ansøgninger er kun tilgængelige for e-turist-, e-medicinske og e-businessvisa.

Hvor længe varer Indien-visumet?

Fra begyndelsen af 2019 har de udstedte e-business- og e-turistvisa et års gyldighed.

Inden for dette et år garanterer begge visa dig et ubegrænset antal besøg i Indien.

Den etårige gyldighed betyder dog ikke, at du kan bo i Indien et år i træk. Hele den etårige gyldighedsperiode adskiller sig fra den maksimale længde for hvert ophold i landet.

Længden af opholdsperioden i Indien vil afhænge af visumtypen. Læs videre om gyldighedsperioden og maksimal opholdstid for den visumtype, du har valgt.

Gyldighed for det indiske turistvisum

En turist kan bruge ét visum til at rejse ind i Indien ubegrænset tid inden for et år.

Et e-turistvisum tillader højst 180 dages opholdsperiode, hvis du har et UK, Canada, USA eller et japansk pas. For eksempel kan du besøge Indien tre gange, hvor hver opholdsperiode er 180 dage. Borgere af anden nationalitet har en garanteret 90 sammenhængende dages opholdsperiode.

Husk at bruge et turistvisum til ferie. Hvis du vil drive forretning, skal du ansøge om et forretningsvisum. Bland ikke forretning med ferie.

Med et forretningsvisum kan du deltage i turistaktiviteter.

Bemærk;

På grund af coronavirus-pandemien har alle udstedte visa en gyldighed på 120 dage. Du kan kun bruge passet til én rejse, som maksimalt varer 30 dage for at blive i Indien.

Gyldigheden af det indiske erhvervsvisum

Et Indien business visum er gyldigt i et år, med ubegrænsede rejser ind i landet.

Forretningsvisummet tillader en udlænding at opholde sig i 180 sammenhængende dage. Men alle dage for hver rejse på et enkelt forretningsvisum må ikke overstige 180 dage. Hos FRRO kan du søge om forlængelse af dit visum.

Gyldighed for indisk medicinsk visum

Et indisk elektronisk medicinsk visum har en gyldighed på tres dage fra den dag, du ankommer til Indien.

Den første dato, du ankommer, bør ikke være anderledes, med mere end tredive dage fra den dato, du udfyldte, da du ansøgte om visum.

Du kan rejse til Indien to gange inden for de tres dages gyldighed. Husk også, at den dato, du planlægger at tage af sted, skal være inden for tres dage efter ankomsten til Indien.

Kan jeg ændre mine rejseplaner til en senere dato?

Ja, det er muligt at ændre dine rejsedatoer. Men din afrejsedato falder inden for visummets gyldighedsperiode. Det er ikke nødvendigt at informere immigrationen om din ændring af rejsedatoer.

Dit indgangssted i Indien kan også ændre sig, men kun i de godkendte søhavne og lufthavne.

Ekstra tips

 • Sørg for, at din rejseplan overholder gyldighedsperioderne for at rejse med lethed.
 • Hvis du planlægger at rejse, skal du udfylde en selvangivelsesformular på https://www.newdelhiairport.in/ på forhånd. Giv også nøjagtige oplysninger om dine rejseoplysninger for de sidste to uger. På samme portal uploades negative PCR-testresultater udført tre dage før afgang.
 • Alle ankommende passagerer skal downloade Aarogya Setu -appen på deres telefoner. Appen registrerer detaljerne om de personer, du kommer i kontakt med, mens du udfører dine ærinder.
 • For at bremse spredningen af den nye Covid-19 omicron-variant indførte Indien en obligatorisk karantæne pr. 30. november 2021. Ved ankomsten skal passagerer fra højrisikolande tage en PCR-test. Hvis resultaterne er negative, skal du isolere i en uge og teste igen. Når resultaterne igen bliver negative, er du fri til at begynde at løbe dine ærinder. Hvis dine resultater er positive, skal du i karantæne i et offentligt godkendt anlæg. Denne regel gælder for alle rejsende fra Storbritannien og europæiske lande på ‘Kategori A-listen’.
 • Den indiske online visumansøgning er ikke tilgængelig for britiske statsborgere. I stedet bliver britiske statsborgere nødt til at bruge den tidligere proces med papirvisa. Ansøg om dit papirvisum hos Visa Facilitation Services (VFS) Global.
This site is registered on wpml.org as a development site.